5,1K
Blomkålstortillas – jeg spiser dem med bønnefyld, guacamole og gerne hjemmelavet salsa. Så hvis du har et blomkål liggende du ikke ved hvad du skal bruge til, eller du bare gerne vil spise lidt mere grønt, så er disse blomkåls tortillas et godt bud.
Blomkålstortillas
Antal: 6 stk.
Ingredienser
- 3/4 stk. blomkål 450-500 g
- 2 stk. æg
- 3 spsk. hvedemel
- salt
- peber
Sådan gør du
- Snit blomkål meget fint og gerne i en minihakker, så det nærmest bliver til blomkålsris.
- Kom blomkål i en skål og kom det i mikroovnen i 2 minutter. Efter to minutter røres der i det og giv det igen 2 minutter.
- Nu skal det vrides i et klæde. Jeg brugte et viskesstykke. Pres så meget væske ud som muligt, men pas på - det er meget varmt.
- Når næsten alt væsken er presset fra, kommes blomkål i en skål og tilsæt æg, salt, peber og hvedemel.
- Rør det hele rundt, så det blandes godt.
- Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
- På en bageplade beklædt med bagepapir deles massen i 6 bunker, som spredes ud med en ske til runde cirkler.
- Bages 5-8 minutter og vendes derefter, hvorefter de bages i 5-8 minutter igen.
- Velbekomme!
2 Kommentarer
Kan man lave dem uden Micro ovn?
Mvh stinna
Hej, det ved jeg faktisk ikke. Du skal kunne faa vredet vaesken ud af dem paa en maade for bedste resultat :-)