Små granola cups med skyr

af Stinna

Små granola cups med skyr

Søde små granola cups med skyr til morgenmad- et lidt langt navn, men det er altså det bedst beskrivende navn til disse små morgenmadskurve, som jeg fik til morgenmad i går.

Granola cups

De små granola cups er lavet af havregryn og er toppet med skyr og friske hindbær. De er perfekte til en hyggelig weekend morgen eller hvis man skal invitere på brunch og så er de så fine, at jeg er sikker på at de vil kunne imponere ens gæster! Jeg har (som altid) valgt at lave om i opskriften, så den passede til hvad jeg lige havde i mit skab. Derfor er opskriften herunder min variant og den oprindelige opskrift kan I finde i Emmas kogebog.

Læs også: Ovnbagt granola.
Små granola cups med skyr

De små granola cups var et hit her til morgenmad. Jeg lavede dem allerede aftenen forinden og opbevarede dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur – så bliver det simpelthen ikke nemmere!

Granola cups

Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 4 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl kokosmel den almindelige variant
  • 50 g smør
  • 4 spsk. sirup jeg brugte ahornsirup
  • et nip salt
  • skyr
  • friske hindbær

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde.
  • Kom havregryn, kokosmel, sirup, salt og smeltet smør i en skål og bland det godt rundt.
  • Kom dejen i små forme - jeg brugte silikoneforme. De var lidt svære at arbejde med, så hårde forme smurt med smør er at foretrække.
  • Sørg for at presse dejen godt ud i formen, så den er lige fordelt.
  • Bages i ovnen ved 150 grader (ikke varmluft) i 20-30 minutter. Hold øje med dem - de skal være let gyldne.
  • De bliver faste i konsistensen, når de er kølet af.
  • Toppes med skyr og friske hindbær.
  • Velbekomme!

Små granola cups med skyr Små granola cups med skyr Små granola cups med skyr Små granola cups med skyr

8 Kommentarer

Lene T 24. januar 2017 - 11:11

De er vildt fine Jeg har nogle hjerteformede ramekiner, som jeg tænker de skal laves i og serveres til morgenmad på Valentines Day❤

Reply
Stinna 24. januar 2017 - 23:06

Mange tak og sikke en fin idé med hjerteformede granola cups :-)

Reply
Anja 24. januar 2017 - 17:38

Kunne de laves lidt om og passe som en dessert?

Reply
Stinna 24. januar 2017 - 23:06

Det tror jeg sagtens – måske bare komme noget andet fyld i :-) Jeg har dog ikke forsøgt.

Reply
Thea 26. januar 2017 - 15:47

Kan de laves dagen før de ska bruges mon?

Reply
Stinna 26. januar 2017 - 20:23

Det kan de sagtens :-)

Reply
Erik 8. december 2018 - 13:34

De ser lækre ud, kan jeg mon bage dem flade og så lægge dem over bunden af et lille glas, så de formes efter glasset? Eller er de ikke bløde nok til det lige efter bagning?

Reply
Stinna 10. december 2018 - 20:50

Det tror jeg desværre ikke at man kan :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.