Bagt spidskål

af Stinna

Bagt spidskål med dressing er en lækker anretning, som kan bruges som tilbehør til mange retter. 

Opskrift på bagt spidskål

Har du endnu ikke prøvet at bage spidskål i ovnen, så er det på tide! Spidskål bagt i ovnen er nemlig utrolig nemt og smager virkelig godt. Jeg har lavet en dressing til mit spidskål med olie, salt, peber, sennep og røget paprika. Men du kan faktisk bruge næsten lige de krydderier, som du bedst kan lide. Efter bagning har jeg drysset med pinjekerner og dild.

Herhjemme er vi vilde med spidskål. Både i spidskålssalat, i spidskålsfrikadeller eller i spidskålstoast. Men når spidskål bliver bagt, får det en mildere og lidt sødlig smag. 

Bagt spidskål

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Servings: 4 stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 stk. spidskål

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/3 tsk. dijonsennep
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • Salt
  • Peber
  • Frisk dild
  • Pinjekerner

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær spidskål i kvarte og skær det meste af stokken væk. Placer det i et ildfast fad.
  • Rør dressingen sammen i en skål. Fordel det på de fire stykker spidskål.
  • Bages midt i ovnen i cirka 30 minutter, til det er mørt. Jeg kan bedst lide, at det har en smule bid.
  • Drys med frisk dild og pinjekerner. Serveres med det samme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.