1,3K
Spidskålsfrikadeller er lækre vegetarfrikadeller med spidskål, æg, salatost og løg. Frikadellerne smager helt fantastisk og er et godt alternativ til almindelige frikadeller.
Opskrift på spidskålsfrikadeller
Spidskål er nok mest kendt for at bruges i en god spidskålssalat. Men har du nogensinde prøvet at bruge spidskål i vegetariske frikadeller? Disse frikadeller blev så gode, at hele familien udtrykte begejstring. Min kæreste sagde endda, at de nærmest er bedre end almindelige frikadeller – og det tager jeg som et stort kompliment.
Opskriften rækker til cirka 20 frikadeller. Sørg for ikke at lave dem for høje, men tryk dem en smule flade. Så er de nemmere at få perfekte på stegepanden.
Spidskålsfrikadeller
Antal: 20 Stk.
Ingredienser
- 450 g spidskål
- 4 stk. æg
- 1 dl havregryn
- 100 g salatost
- 1 fed hvidløg
- 1 stk. løg
- 3 spsk. hvedemel
- 1 drys salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at skære stokken fra spidskål og spidskål i mindre stykker. Kom det i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt æg og lad det ‘hakke’ igen til en finere konsistens.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og hak det godt sammen i foodprocessoren.
- Kom olie på en stegepande – jeg brugte en slip-let pande.
- Steg frikadellerne ved middelvarme til de er gyldne på begge sider. Velbekomme.
8 Kommentarer
Super lækre! Det er ikke sidste gang, jeg laver dem.
Skal der også løg i? Synes ikke det fremgik☺️
Tak for en god opskrift.
Ej hvor dejligt! Jeg har lavet dem både med og uden løg, men tilsætter det da lige til opskriften :-)
Ideer til tilbehør ?
Hej, din kommentar var desværre smuttet. Du kan spises dem, som du normalt spiser frikadeller. Fx med kartofler og denne sauce https://stinna.dk/aftensmad/svampesauce.html.
Lækre deller, som vi serverede til græsk salat og tzatziki. De smagte skønt – og vi lavede dem af rød spidskål, da det lige var, hvad vi havde i køleskabet. De fik en fantastisk lilla farve☺️
Ej hvor dejligt og godt tip med rød spidskål :-)
De er virkelig gode, også kolde. Jeg havde dog brug for at tilsætte en del mere mel og rasp og lidt mere havregryn. Blev bare ved indtil fasten havde konsistens som alm frikadellefars.
Hvor dejligt, at de alligevel blev gode :-)