Spidskålsfrikadeller

af Stinna

Spidskålsfrikadeller er lækre vegetarfrikadeller med spidskål, æg, salatost og løg. Frikadellerne smager helt fantastisk og er et godt alternativ til almindelige frikadeller.

Opskrift på spidskålsfrikadeller

Spidskål er nok mest kendt for at bruges i en god spidskålssalat. Men har du nogensinde prøvet at bruge spidskål i vegetariske frikadeller? Disse frikadeller blev så gode, at hele familien udtrykte begejstring. Min kæreste sagde endda, at de nærmest er bedre end almindelige frikadeller – og det tager jeg som et stort kompliment.
Opskriften rækker til cirka 20 frikadeller. Sørg for ikke at lave dem for høje, men tryk dem en smule flade. Så er de nemmere at få perfekte på stegepanden.

Spidskålsfrikadeller

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 20 Stk.
Forfatter: Stinna
4.67 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 450 g spidskål
  • 4 stk. æg
  • 1 dl havregryn
  • 100 g salatost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 drys salt og peber
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at skære stokken fra spidskål og spidskål i mindre stykker. Kom det i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt æg og lad det ‘hakke’ igen til en finere konsistens.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og hak det godt sammen i foodprocessoren.
  • Kom olie på en stegepande – jeg brugte en slip-let pande.
  • Steg frikadellerne ved middelvarme til de er gyldne på begge sider. Velbekomme.

8 Kommentarer

Liv 7. august 2024 - 18:16

5 stars
Super lækre! Det er ikke sidste gang, jeg laver dem.
Skal der også løg i? Synes ikke det fremgik☺️
Tak for en god opskrift.

Reply
Stinna 7. august 2024 - 18:21

Ej hvor dejligt! Jeg har lavet dem både med og uden løg, men tilsætter det da lige til opskriften :-)

Reply
Matilde Søndergaard 10. august 2024 - 19:30

Ideer til tilbehør ?

Reply
Stinna 11. september 2024 - 10:59

Hej, din kommentar var desværre smuttet. Du kan spises dem, som du normalt spiser frikadeller. Fx med kartofler og denne sauce https://stinna.dk/aftensmad/svampesauce.html.

Reply
Tina 18. august 2024 - 17:35

5 stars
Lækre deller, som vi serverede til græsk salat og tzatziki. De smagte skønt – og vi lavede dem af rød spidskål, da det lige var, hvad vi havde i køleskabet. De fik en fantastisk lilla farve☺️

Reply
Stinna 19. august 2024 - 11:38

Ej hvor dejligt og godt tip med rød spidskål :-)

Reply
Benedikte Bruus Storm 12. januar 2025 - 15:45

4 stars
De er virkelig gode, også kolde. Jeg havde dog brug for at tilsætte en del mere mel og rasp og lidt mere havregryn. Blev bare ved indtil fasten havde konsistens som alm frikadellefars.

Reply
Stinna 14. januar 2025 - 19:29

Hvor dejligt, at de alligevel blev gode :-)

Reply
4.67 from 3 votes

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.