354
Svampesauce med stegte svampe, grøntsagsbouillon og selvfølgelig fløde. Denne lækre svampesauce smager virkelig godt og er et hit til efteråret.
Opskrift på svampesauce
Der findes næsten ikke noget bedre end en smagfuld sauce. Her har jeg lavet en vegetarisk svampesauce, som minder en smule om brun sauce. Den er fyldt med smag og umami fra svampene. Jeg har brugt champignon, men du kan sikkert sagtens bruge andre svampe også.
Svampesauce
Saucen rækker til cirka 4 portioner.
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 100 g champignon i skiver
- 1 stk. løg, finthakket
- 25 g smør
- 2,5 dl vand med grøntsagsbouillon
- Salt og peber
- 2,5 dl piskefløde
- evt. kulør og majsstivelse
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde.
- Svits svampe og løg ved høj varme.
- Skru derefter ned til middelvarme og lad det stege i cirka 10 minutter under omrøring.
- Hæld derefter vand (grøntsagsbouillon) og fløde over.
- Lad derefter saucen simre til champignon er møre og saucen er cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Ønsker du en mørk sauce, kan du tilføje lidt kulør.
- Du kan også tilføje lidt maizena (majsstivelse), hvis du ønsker saucen tykkere.
Vegetariske opskrifter med svampe
Elsker du også svampe? Så kan jeg også anbefale denne lækre opskrift på pasta med svampesauce.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.