Dessertpandekager er søde, lækre tynde pandekager – som er helt perfekte til dessert! Hvem siger at en dessert behøver at være svær at lave. Denne simple dessert er altid et hit herhjemme – og især hos barnlige sjæle.
Opskrift på dessertpandekager
Du kan naturligvis bruge en hvilken som helst opskrift på pandekager til denne dessert. Men disse pandekager er lidt ekstra lækre, da de er lavet med lidt mere smør og sukker end jeg normalt gør. Pandekagerne serveres med god is, friske bær, mandelflager og sirup. Et sikkert hit herhjemme. Jeg har brugt jordbæris fra Hansens Is, da det er et hit hos både børn og voksne herhjemme.
Dessertpandekager
Ingredienser
- 70 g smeltet smør
- 4 stk. æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g sukker
- 2 tsk. kardemomme
- 1 drys salt
- 1/2 L sødmælk
- 200 g hvedemel
- smør til stegning
Servering
- jordbæris
- sirup
- friske hindbær
- mandelflager
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål (pånær mælk( og pisk det sammen med en håndmixer. Tilsæt mælk og pisk det godt sammen, til der ikke er flere klumper.
- Kom smør på en stegepande. Steg pandekagerne ved middelhøj varme (jeg bruger nr. 6 ud af 9 på mit komfur).
- Serveres med is, bær, sirup og mandelflager. Velbekomme!
Tip til dessertpandekager
Vil du gøre denne dessert ekstra nem at lave? Så bag dine pandekager i forvejen! Pandekager kan nemlig sagtens fryses. Jeg bager gerne portionen, folder pandekagestakken en enkelt gang og kommer dem i en frysepose. Når de skal serveres, tager jeg hele stakken og kommer dem på en tallerken og så i mikroovnen. Sørg for at de er helt varme, ellers kan de virke tørre. Server dem derefter som ønsket.
2 Kommentarer
Med mindre du normalt bruger negativt sukker, så tror jeg, at du har glemt sukker i ingrediens listen
Hej, tusind tak! Der mangler 100 g sukker.