6,6K
Frisk appelsin-grape salat
Skøn og frisk citrussalat med appelsiner, grape, granatæblekerner og kaneldressing. Salaten er toppet med frisk bredbladet persille og ristede mandler.
Salaten blev herhjemme spist til frokost, sammen med nogle vegetarfrikadeller og ristede kikærter. Men faktisk tænker jeg, at den vil passe perfekt til en middag med mellemøstligt tema – fx med falafler. Eller måske som et frisk element til brunch?
Salaten er inspireret af en skøn appelsinsalat. Jeg har dog lavet lidt om i den og har tilføjet en skøn kaneldressing, som lige giver salaten lidt ekstra smag.
Jeg har angivet at der er til 4 personer herunder, hvis salaten spises som tilbehør til en middag.
Citrussalat med appelsin, grape og kaneldressing
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 håndfuld mandler
- 2 stk. appelsiner
- 1 stk. grape
Dressing
- 1/2 tsk. kanel
- 1 spsk. vand
- 1/2 tsk. honning eller rørsukker
Topping
- 1/2 stk. granatæble
- 1 lille håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Start med at riste mandlerne på en tør pande.
- Skær skrællen af appelsinerne og grape med en skarp kniv (eller skræl dem – jeg skar skrællen af, for at få det hvide væk også).
- Skær appelsinerne og grape i tynde skiver og kom dem på en tallerken.
- Rør dressingen sammen i en lille skål. Hæld den over appelsinskiverne og grapeskiverne.
- Fjern kernerne fra granatæble og drys dem over appelsinerne og grapen.
- Top det hele med groftgakket bredbladet persille og grofthakkede ristede mandler.