Ristede havregryn

af Stinna

Ristede havregryn er den nemmeste og skønneste opskrift på sprøde og søde havregryn. De kan spises på skyr, smoothie, koldskål eller hvor du ellers spiser sprød musli.

Opskrift på ristede havregryn

Disse knasende sprøde havregryn er utrolig nemme at lave. Man skulle faktisk tro, at det var mere kompliceret at lave så skøn en opskrift. Men disse havregryn består blot af havregryn, sukker, smør og et drys vaniljepulver. Jeg har lavet dem på en stegepande, hvor de kan laves på næsten ingen tid.

Ristede havregryn

Opskriften rækker til cirka 4 dl ristede havregryn.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid9 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Servings: 1 portion
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 40 g sukker
  • 1/2 tsk. ren vaniljepulver (eller 1 tsk. vaniljesukker)
  • 150 g finvalsede havregryn

Sådan gør du

  • Kom smør og sukker på en varm pande. Lad det smelte lidt sammen.
  • Tilsæt havregryn og vanilje. Rør konstant i blandingen, til sukkeret er helt smeltet og havregrynene er gyldne.
  • Tag panden af blusset og kom havregrynene på en bageplade, så de kan køle af. De bliver helt sprøde, når de er afkølede.
  • Opbevares i en lufttæt beholder.

Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.