Koldskål med kærnemælk, æg, vanilje og citron. Her er opskriften på en helt klassisk koldskål, som smager fantastisk. Koldskålen er nem at lave og er den helt perfekte sommerspise.
Opskrift på koldskål
Kærnemælkskoldskål hører sommeren til. Herunder får du min opskrift på en helt klassisk koldskål med æg, citron og skøn smag af vanilje. Koldskål er slet ikke svært at lave og så smager en hjemmelavet udgave bare bedre, end de købte koldskåle.
Koldskål
Ingredienser
- 3 spsk. sukker
- 2 stk. æggeblommer
- 1 spsk vaniljesukker
- 1 L kærnemælk
- 3 dl ymer eller tykmælk
- Skal og saft af 1/2 stk. citron
Sådan gør du
- Start med at komme æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen til en luftig æggesnaps – det tager cirka 5 minutter med en håndmixer.
- Tilsæt derefter kærnemælk og ymer. Pisk det hurtigt sammen.
- Smag til med citronsaft og citronskal.
- Serveres med det samme, eller gemmes i køleskabet.
- Velbekomme!
Koldskål med kammerjunkere
Den perfekte topping til en hjemmelavet kærnemælkskoldskål er hjemmelavede kammerjunkere. De er også ganske nemme at lave og er det perfekte knas til koldskålen. Herhjemme elsker vi også at spise koldskålen med friske hindbær eller jordbær.
Tips til opskriften
Når du laver hjemmelavet koldskål, er det nemt at smage til undervejs. I min koldskål har jeg brugt mest kærnemælk. Men ønsker du en tykkere variant, kan du komme mere tykmælk i. Du kan også vælge at undlade citron – eller endda komme endnu mere i.