Bicher müsli

af Stinna

Bircher müsli er en lækker og utrolig nem kold grød. Grøden er med havregryn, æble og skønne krydderier, som blot røres sammen i en skål og sættes i køleskabet. Herefter røres den med yoghurt og toppes med frisk frugt.

Opskrift på bircher müsli

Kender du endnu ikke bircher mysli? Så er det på tide! Den lækre køleskabsgrød smager utrolig godt og er samtidigt vanvittig nem at lave. Den originale opskrift på bircher musli er fra Schweiz, hvor den ofte laves med havregryn, æblesaft og citronsaft. I min udgave af den kolde grød får havregryn selskab af æblejuice, appelsinsaft, appelsinskal og skønne krydderier. Krydderierne kardemomme, kanel og vanilje smager nemlig perfekt sammen med den lækre appelsinsmag.

Jeg kan bedst lide at grøden er forholdsvis simpel. Mange tilføjer rosiner, nødder og kerner til selve grøden. Men herhjemme kan vi bedst lide, at vi hver især kan toppe grøden med lige det vi ønsker. Derfor er min altid toppet med frisk frugt og knasende sprød granola.

Bircher müsli

Opskriften herunder rækker til 2 store portioner eller 4 små.
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Bircher müsli

  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl æblejuice
  • 1 dl letmælk
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 stk. groftrevet æble
  • 1 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. kardemomme

Tilsættes dagen efter

  • 2 dl yoghurt eller skyr

Topping

  • Frisk frugt
  • Granola

Sådan gør du

Bircher müsli

  • Start med at røre alle ingredienserne (pånær yoghurt) sammen om aftenen. Sæt det i køleskabet i en lufttæt beholder.

Næste morgen

  • Rør blandingen sammen med yoghurt. Mængden afhænger af, hvilken konsistens du ønsker.

Servering

  • Server bicher müsli sammen med frisk frugt og granola.

Opskrift på køleskabsgrød

Det lyder måske en anelse specielt, at servere en kold grød. Denne grød minder lidt om den populære overnight oats med chiafrø. Men denne er lavet kun med havregryn og med groftrevet æble. Jeg har valgt at rive æblerne, så husets yngste også kan spise grøden. Ellers kan du skære dem i små sprøde tern.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.