Syltede rødløg

af Stinna
Syltede rødløg

Syltede rødløg er nemme at lave, smager fantastisk og de koster ikke meget at lave. Derudover er de geniale i salater, som topping på en rugbrødsmad eller blot som tilbehør til aftensmaden. Det er én af de smagsgivere jeg ofte har stående i køleskabet.

Syltede rødløg

Disse syltede rødløg er lavet med almindelig eddike, sukker, salt, peberkorn og laurbærblade. Lagen med eddike skal blot koges op så sukkeret opløses og så skal det hældes over de smukke rødløg. De kan spises allerede samme dag som de laves – men de er bedst efter et par dage. Efter et par dage bliver rødløgene skønt bløde og eddiken får den fineste pink farve.

Opskriften herunder rækker til et par glas. Du kan også vælge at lave dine rødløg i ét stort glas.

Syltede rødløg

Nemme syltede rødløg med lauerbærblade og sorte peberkorn.
Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Ret: Tilbehør
Køkken: Jul, Vegetarisk
Antal: 2 glas
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk

Ingredienser

  • 3-4 stk. rødløg
  • 2,5 dl eddike (du kan både bruge en alm. eller en lys)
  • 1 dl sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 5-10 stk. peberkorn
  • 2 stk. laurbærblade

Sådan gør du

  • Start med at fjerne skrællen på rødløg og skær løget i skiver. Kom dem i glas.
  • I en gryde kommes eddike og sukker. Lad det koge op. Når sukkeret er opløst tilsættes salt, peberkorn og laurbærblade.
  • Hæld den varme lage over rødløgene og sæt låg på glassene. De er allerede klar til spisning efter et par timer.
  • Opbevar de to glas med syltede rødløg på køl.

Noter

De syltede rødløg opbevares i et glas med låg på køl. Så kan de fint holde sig. 

Hvis du også er vild med rødløg, så er disse måske også noget for dig:

Syltede rødløg

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy