Gulerodssalat med tahindressing og syltede rødløg. Simpel og virkelig god gulerodssalat. I denne salat er gulerødderne vendt i en krydret tahindressing og toppet med granatæblekerner, syltede rødløg, fetaost og valnødder.
Gulerodssalat med tahindressing
Selvom denne salat er forholdsvis simpel, så er den fyldt med smag. Jeg har valgt både at tilsætte spidskommen, citron og kanel til dressingen. Dertil bidrager de syltede rødløg med syre og granatæblerne med sødme – og så giver valnødderne en skøn fedme.
Gulerodssalat med tahindressing og syltede rødløg
Ingredienser
- 500 g gulerødder
Tahin-dressing
- 1 spsk. tahin (gerne en lys variant)
- 1 spsk. olivenolie
- 1/4 tsk. spidskommen
- 1 drys kanel
- salt og peber
- 1 spsk. koldt vand
Topping
- syltede rødløg
- salatost / fetaost
- hakkede valnødder
- 1/2 stk. granatæble
Sådan gør du
- Start med at skrælle gulerødderne og skær dem i tynde skiver (som på billedet).
- Rør dressingen sammen i en skål – smag til med salt og citron.
- Fordel dressingen over gulerødderne og vend det godt sammen.
- Top salaten med syltede rødløg, salatost, granatæblekerner og hakkede valnødder.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.