Mit kamera – madfotografering

af Stinna

_l4a8023

Jeg får sommetider spørgsmål om, hvilket kamera jeg bruger til at tage mine billeder her til bloggen – og det spørgsmål vil jeg selvfølgelig gerne svare på!

Jeg bruger et Sony a58 (eller måske hedder det alpha 58). Dertil anvender jeg oftest et 50mm f1,8 objektiv. Jeg vil gerne indrømme, at jeg nærmest intet vidste om spejlrefleks kameraer da jeg købte mit og valget faldt på Sony, da det er det min moster og far bruger, når de skyder babybilleder. Derfor var dette kamera oplagt, da de jo så kunne hjælpe mig lidt i gang – smart! Men det blev faktisk slet ikke nødvendigt, for kameraet er virkelig nemt at finde ud af. Andre gange bruger jeg et 70mm objektiv.

Det objektiver jeg bruger sørger for, at man får en fin sløret baggrund, som var noget af det jeg vægtede højt ved mit køb af kamera. Et af de andre ting jeg vurderede ud fra er, at kameraet ikke er vildt stort og derfor passer godt til mine hænder. Jeg prøvede et andet fra Sony som simpelthen var ALT for tungt.

For at få helt skarpe billeder, tager jeg oftest mine billeder på et stativ – her ønsker jeg mit et Manfrotto, men mit Vanguard Alta Pro 263AT er ganske godt og har den funktion, at jeg kan tage billeder oppefra (også kaldet flatlays).

Så alt i alt bare en lille anbefaling til et nemt kamera – som man kan lære at tage madbilleder med. Billederne af mig i dette indlæg er taget af Guldmann&Marker fotografi.  

_l4a8031 _l4a8038

7 Kommentarer

Lene T 18. november 2016 - 20:33

Du skal købe den app, som hedder ProCam 4 til din iPhone. Den kan tage billeder i Raw, og du har mange flere redigeringsværktøjer end i telefonens standardprogram. Derudover lukker den mere lys ind end standardprogrammet, så du får meget bedre billeder:-) Det er de bedste 39 kr. jeg har givet ud længe;-)

Reply
Stinna 21. november 2016 - 12:47

Tak den må jeg prøve! :-)

Reply
Liselotte / Everyday Couture 18. november 2016 - 21:27

Må jeg spørger hvordan du indstiller kameraet, jeg har den samme model men synes ikke mine billeder bliver nær så gode som dine? :)

Reply
Stinna 21. november 2016 - 12:47

Hej. Har du samme objektiv? Jeg kører ofte med funktionen blændeprioriteret, hvor kameraet så selv sørger for ISO osv.

Reply
Pernille 20. november 2016 - 22:40

Tak for spændende indlæg, som jeg har læst med stor interesse.
Jeg har bare et enkelt spørgsmål: Kan dit kamera overføre billeder direkte til iPad/iPhone, feks. via et stik/ledning mellem kamera og iPhone/iPad? Jeg vil måske gerne investere i et kamera, og det er vigtigt for mig, at kameraet har denne mulighed.

Reply
Stinna 21. november 2016 - 12:46

Dejligt at du kunne bruge indlægget :-) Det kan det ikke, men det lyder da faktisk meget smart?

Reply
Stine Lassen 22. februar 2017 - 18:50

super fede madfotos. Du er for sej

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.