Asiatisk kålsalat

af Stinna

Asiatisk kålsalat med spidskål, spinat og lækker asiatisk dressing. Dressingen er lavet af lime, olie, soyasauce, hvidløg og frisk ingefær.

Asiatisk kålsalat

Denne kålsalat er fyldt med smag og tager (næsten) ingen tid at lave. Den er toppet med ristede sesamfrø og frisk koriander. Frisk koriander kan sagtens undlades, men giver en skøn smag til salaten.

Asiatisk kålsalat

Opskriften på asiatisk kålsalat rækker som tilbehør til 3-4 personer.
Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Ret: frokost, Salat
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Asiatisk kålsalat

  • 1 stk. spidskål
  • 1/4 stk. rødkål (kan undlades)
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 stk. forårsløg
  • 1 lille håndfuld frisk koriander

Dressing

  • 2 spsk. smagsneutral olie (fx rapsolie eller sesamolie)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. limesaft
  • 1×1 cm frisk ingefær, fintrevet
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1-2 tsk. soyasauce
  • lidt frisk rød chili
  • evt. lidt sukker

Topping

  • ristede sesamfrø
  • frisk koriander

Sådan gør du

Kålsalat

  • Snit spidskål og rødkål fint. Skær forårsløg i tynde skiver.
  • Kom kål, forårsløg og spinat i en skål. Vend det godt sammen.

Dressing

  • I en skål blandes alle ingredienserne til dressingen. Smag til med soyasauce.
  • Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt. Lad den gerne trække en times tid – så smager den af mere.
  • Rist sesamfrø på en tør pande og drys dem på salaten ved servering sammen med frisk koriander. Velbekomme.

Tilbehør til kålsalat

Denne asiatiske salat fungerer bedst som tilbehør – fx til friske forårsruller. Hvis du gerne vil servere salaten som en måltidssalat, så vil jeg anbefale at servere disse stegte edamamebønner til – og måske koge lidt ris til. Ellers kan du lave vegetarfrikadeller med edamamebønner til.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy