5,2K
Asiatisk kålsalat med spidskål, spinat og lækker asiatisk dressing. Dressingen er lavet af lime, olie, soyasauce, hvidløg og frisk ingefær.
Asiatisk kålsalat
Denne kålsalat er fyldt med smag og tager (næsten) ingen tid at lave. Den er toppet med ristede sesamfrø og frisk koriander. Frisk koriander kan sagtens undlades, men giver en skøn smag til salaten.
Asiatisk kålsalat
Opskriften på asiatisk kålsalat rækker som tilbehør til 3-4 personer.
Antal: 4 personer
Ingredienser
Asiatisk kålsalat
- 1 stk. spidskål
- 1/4 stk. rødkål (kan undlades)
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 stk. forårsløg
- 1 lille håndfuld frisk koriander
Dressing
- 2 spsk. smagsneutral olie (fx rapsolie eller sesamolie)
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. limesaft
- 1×1 cm frisk ingefær, fintrevet
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1-2 tsk. soyasauce
- lidt frisk rød chili
- evt. lidt sukker
Topping
- ristede sesamfrø
- frisk koriander
Sådan gør du
Kålsalat
- Snit spidskål og rødkål fint. Skær forårsløg i tynde skiver.
- Kom kål, forårsløg og spinat i en skål. Vend det godt sammen.
Dressing
- I en skål blandes alle ingredienserne til dressingen. Smag til med soyasauce.
- Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt. Lad den gerne trække en times tid – så smager den af mere.
- Rist sesamfrø på en tør pande og drys dem på salaten ved servering sammen med frisk koriander. Velbekomme.
Tilbehør til kålsalat
Denne asiatiske salat fungerer bedst som tilbehør – fx til friske forårsruller. Hvis du gerne vil servere salaten som en måltidssalat, så vil jeg anbefale at servere disse stegte edamamebønner til – og måske koge lidt ris til. Ellers kan du lave vegetarfrikadeller med edamamebønner til.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.