Endnu en lille snack til madpakken. Som jeg jo har nævnt herinde, så er jeg igen startet på studiet. Det betyder nogle virkelig lange dage, hvor jeg udover at have en god frokost med, også har brug for nogle små snacks. Ikke blot for at give mig energi, men også fordi at jeg elsker at have en lille snack med på madpakken.
En lille idé kunne være disse ristede edamamebønner / sojabønner med karrypasta og soyasauce. De smager godt, er skønt salte og så kan de blive lidt crunchy, hvis du sørger for at give dem tid nok til at blive brune. Hvis du ikke har behov for en eftermiddagssnack, så fungerer de virkelig fint ovenpå en salat eller som tilbehør til aftensmad.
Én anden virkelig crunchy snack er disse sprøde kikærter, som også bages i ovnen. De er vendt i en smule mel, som gør dem knasende sprøde.
Nu til opskriften på krydrede edamamebønner.
Opskriften herunder giver portionen på billedet. Det er de afskallede edamamebønner / sojabønner der skal bruges og ikke dem med bælg på.
Krydrede edamamebønner
Ingredienser
- 300 g sojabønner / edamamebønner afskallede, altså uden bælg
- 2 spsk. soyasauce
- 1 spsk. olie fx olivenolie
- 1 tsk. grøn karrypasta
Sådan gør du
- Kom bønnerne i en skål.
- Kom de resterende ingredienser i en lille skål og bland dem godt sammen.
- Hæld dressingen over bønnerne og vend det rundt.
- Kom bønnerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tænd ovnen på 175 grader og kom bønnerne deri.
- Bages til de er gyldne - rør eventuelt i dem én gang eller to undervejs.
- Velbekomme.
6 Kommentarer
Det lyder virkelig lækkert og dejligt med en ny måde at tilberede de lækre bønner på :)
Mange tak :-)
Hvordan kan de opbevares? Tror du de bliver bløde og kedelige hvis de kommer i en bøtte og i køleskabet? Vil nemlig gerne give min søn dem med på madpakken.
De lyder rigtig lækre
Jeg tror desværre at de skal spises rimelig hurtigt. Men hvis du vil have nogle der holder sig sprøde i flere dage, så tror jeg at mine kikærter er bedre :-) https://stinna.dk/snack/sproede-ovnbagte-kikaerter.html
Bruger du frosne edamamebønner?
Hej, ja det gør jeg :-)