Friske vietnamesiske forårsruller – rispapirsruller med tre slags dip (vegetariske)

af Stinna

friske vietnamesiske forårsruller

Friske forårsruller – rispapirsruller med peanutbutter-dip og ristede sesamfrø. I næste weekend får de piger på besøg, som jeg boede sammen med i Vietnam. I Vietnam spiste vi friske vietnamesiske forårsruller, så det vil være oplagt at servere disse ruller for dem. Jeg plejer selv at lade mine gæster rulle deres forårsruller – det er så hyggeligt.

Det rispapir vi kan købe herhjemme er dog en smule anderledes, end det vi kunne få i Vietnam. Jeg kan lide begge og er især vild med, at fylde en masse grønt i rullerne. De bliver kun endnu bedre af, at dyppe dem i denne cremede peanutbutter-dip.

I Vietnam besøgte vi en familie, som vi skulle lave mad med. Menuen bestod af friske forårsruller, dog havde vi ikke selv bestemt fyldet – kogt grisetunge. Jeg var på det tidspunkt lykkelig for, at jeg forinden havde sagt jeg er vegetar. Så til mig var der stegt tofu!

Nå, men opskriften på de lækre friske forårsruller kommer herunder. Til disse friske vietnamesiske forårsruller har jeg serveret peanutbutterdip og en sur-sød dip (som desværre ikke var hjemmelavet). Hvis du vil prøve andre slags dip, så har jeg samlet tre i et indlæg lige her.


 FRISKE VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER (2 PERSONER) 

3 stykker rispapir pr. person

fyld:

1 peberfrugt

1 spsk limesaft

1 spsk soya

lidt sesam

olie til stegning

derudover: spinat, avocado, koriander

dip:

3 spsk peanutbutter

2 spsk olie

2 spsk soya

½ dl vand

1 spsk limesaft

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave peanutbutter-dippen.
  2. Alle ingredienserne til dippen blendes sammen, smages til med salt og limesaft.
  3. Når dippen er færdig, skal de stegtes peberfrugter laves.
  4. Skær peberfrugterne i lange strimler.
  5. Rist sesamfrø på en tør pande. De skal kun lige blive gyldne.
  6. Kom lidt olie  i en gryde.
  7. Steg peberfrugterne i gryden, til de bliver lidt bløde.
  8. Tilsæt soyasauce og limesaft.
  9. Tilsæt til sidst de ristede sesamfrø og rør rundt.
  10. Skær det friske fyld i passende strimler – jeg brugte avocado, frisk spinat og friske koriander.
  11. Nu skal forårsrullerne rulles.
  12. Kom rispapiret under kold vand, så det er vådt på begge sider.
  13. Kom nu det våde rispapir på en tallerken.
  14. Kom fyldet i midten (stegte peberfrugter, spinat, avocado og koriander).
  15. Fold siderne ind over midten og rul forårsrullen, så de andre sider også lukkes.
  16. Spises med det samme – husk peanutbutterdippen! Velbekomme.

friske vietnamesiske forårsruller friske vietnamesiske forårsruller

Regi: Den smukke tallerken er modtaget i gave fra Broste Copenhagen.

De små skåle er købt i Vietnam.

Print Friendly, PDF & Email
3 Kommentarer

3 Kommentarer

Asiatisk rissalat med mango og edamamebønner - vegansk asiatisk salat 18. juli 2017 - 08:43

[…] Vi spiste som sagt salaten til frokost, men ellers kan den sagtens spises som tilbehør til aftensmad. Måske som tilbehør til friske vietnamesiske forårsruller ? […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 34 - Stinna 20. august 2017 - 16:37

[…] Få opskriften ved at klikke lige her […]

Reply
Forslag til vegetarisk nytårsmenu - Stinna 26. december 2017 - 11:32

[…] forslag til forret synes jeg, at de friske forårsruller kunne være en god idé. Server dem evt. som jeg har gjort på øverste billede, eller tag alt med […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.