Spinatboller

af Stinna
Spinatboller

Spinatboller med havregryn og groft mel. Disse lækre og nemme spinatboller bagte jeg forleden, da jeg var ved at fylde fryseren med nemme løsninger til madpakken. Jeg bager gerne boller mindst én gang om ugen, så jeg har til den kommende uges madpakker. I denne uge blev det så til disse lækre spinatboller, som passer perfekt til madpakken eller som brød til en god portion suppe.

Spinatboller – grove boller med spinat

Spinatbollerne er lavet med frossen spinat, havregryn, græskarkerner, rugmel og hvedemel. Rugmel kan skiftes ud med andre typer af groft mel. Det var bare lige rugmel, jeg havde i køkkenskabet. Bollerne bliver dejligt svampede og bløde inden i, men samtidigt er de dejligt sprøde udenpå når de er friskbagt. Jeg fryser som sagt bollerne ned når de er kølet af. Efter en tur i fryseren lader jeg dem bare tø op, eller luner dem i ovnen.

Hvis du også er vild med grove boller, så er disse måske også noget for dig: grovboller – nemme og sunde grovboller.

Opskriften på de grove boller med spinat kommer her:

Spinatboller

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk

Ingredienser

  • 200 g frossen spinat jeg bruger det i kugler
  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 små tsk. salt
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 1 dl græskarkerner
  • 4 dl havregryn
  • 300 g hvedemel
  • 150 g groft mel jeg brugte rugmel
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Start med at komme spinat i en skål. Hæld kogende vand over og lad det stå, til spinat er tøet op. 
  • Kom gær i en skål. Jeg brugte min røremaskine. 
  • Hæld lunkent vand i skålen og rør rundt, så gæret opløses. Tilsæt olivenolie, salt, sukker, græskarkerner og havregryn. Rør det godt rundt.
  • Hæld vandet fra spinat, vrid det lidt og tilsæt det til skålen (skyld det evt. med koldt vand, hvis det er meget varmt). 
  • Tilsæt mel til skålen og ælt dejen godt. Gerne i ca. 10 minutter. 
  • Kom et fugtigt klæde over dejen og lad den hæve et lunt sted i 1-2 timer. 
  • Efter 1 time tændes ovnen på 250 grader (ikke varmluft). Placer en bageplade derinde. 
  • Imens ovnen varmes, er det tid til at placere bollerne på et stykke bagepapir. På en bageplade beklædt med bagepapir placeres 10 stykker dej. Dejen er klistret, så brug en ske. De skal ikke formes. 
  • Pensel bollrene med sammenpisket æg og lad bollerne hæve, til ovnen er helt varm. 
  • Træk bagepapiret med bollerne på forsigtigt over på den varme bageplade. Skru ovnens temperatur ned til 225 grader og bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 minutter. De er færdige, når de er gyldne. 
  • Velbekomme. 

Noter

Bollerne kan sagtens fryses.

Hvis du leder efter opskrifter med spinat, så kan jeg også anbefale disse:

Spinatboller

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Chris 21. april 2019 - 10:32

Super opskrift. Jeg tror dog ikke at man må tilsætte salt i vandet med gæret. Det bør vist tilsættes sammen med melet.

Reply
Stinna 22. april 2019 - 08:01

Hej Chris,
tak skal du have. Nej det har jeg også hørt, men de hæver fint alligevel :-)

Reply
Berit Bagenfelt 30. maj 2019 - 13:00

Kan man bruge frisk spinat?

Reply
Stinna 30. maj 2019 - 16:35

Det tror jeg sagtens. Jeg har dog ikke forsøgt :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.