Madbrød

af Stinna

Madbrød med hvidløgssmør og bagt i form. Disse madbrød er virkelig bløde og luftigt – og er derfor helt perfekte til suppe. Madbrødet kan fyldes med hvidløgssmør og pensles med æg og smør.

Madbrød til suppe

Dette madbrød er virkelig blødt og er lavet på en lidt speciel måde, hvor dejen ‘rulles’ i pølser som derefter kommes i en form. Det giver et blødt brød, som er virkelig skønt til suppe. Du kan fylde brødet med hvidløgssmør – eller blot undlade det. Brødet er lidt brioche-agtigt – og har derfor en tæt krumme og ikke store lufthuller.

Madbrød

Forb. tid20 min
Tilb. tid25 min
Hævetid3 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 250 ml lunkent vand
  • 25 g gær
  • 420-450 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 lille tsk. salt

Hvidløgssmør

  • 25 g smør, smeltet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 tsk. groft salt
  • 1 håndfuld persille, finthakket

Sådan gør du

  • Kom lunkent vand og gær i en skål – gerne i røremaskine.
  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt sukker og salt.
  • Tilsæt hvedemel og ælt dejen sammen.
  • Tilsæt smør i tern. Ælt nu dejen i cirka 10 minutter. Dejen må gerne være meget blød (lidt klistret).
  • Lad dejen hæve i 2 timer et lunt sted.

Hvidløgssmør

  • Mens dejen hæver laves hvidløgssmør. Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

Formning og bagning

  • Drys godt med hvedemel på køkkenbordet. Efter hævning deles dejen i 6 lige store stykker.
  • Hver klump drysses med mel og rulles til en aflang pandekage. Pensl med lidt hvidløgssmør. Rul dejen til en pølse. Placer den i en lille form beklædt med bagepapir. Fortsæt med resten af dejen.
  • Lad nu brødet hæve i 1 time.
  • Når der er 20 minutter tilbage af bagningen, tændes ovnen på 175 grader alm. ovn (over-og undervarme).
  • Pensl brødet med sammenpisket æg. Bages i 25 minutter midt i ovnen.
  • Når brødet er bagt pensles det med smeltet smør. Lad det køle af.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy