Verdens bedste opskrift på havregrynskager – intet mindre. Denne opskrift er min farmors og jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at dele den med jer. Havregrynskagerne er perfekt sprøde og er ganske nemme at lave.
Opskrift på havregrynskager
Dette er min farmors opskrift på havregrynskager. Deer sprøde, søde og helt perfekte synes jeg.
Opskriften på disse havregrynskager stammer fra Norge, hvor min farmor sammen med sine forældre og søster var på vinterferie på fjeldet. De var inviteret af den norske familie, eftersom min farmors far og faster havde sendt dem pakker illegalt under krigen. Hver aften fik de serveret disse havregrynskager fra en stor kagedåse og spiste dem i deres senge.
Opskriften er herefter gået videre til min farmors kammerater på Ingrid Jespersens skole, da min farmors mor bagte dem til alle fødselsdage – og da de til en fødselsdag for hele klassen gjorde stor lykke, blev opskriften givet videre. Herefter blev havregrynskagerne også bagt til kammeraternes fødselsdage.
Nu er jeg så heldig, at jeg må give opskriften videre. Det gør mig glad – og jeg håber at I bliver glade for den.
Havregrynskager
Ingredienser
- 2 stk. æg
- 5 dl sukker
- 160 g smeltet smør, afkølet
- 8 dl grovvalsede havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. hvedemel
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Start med at røre æg og sukker godt sammen. Tilsæt det afkølede smør og rør igen.
- Tilsæt derefter havregryn. Vend bagepulver og hvedemel sammen og tilsæt til dejen. Rør det sammen, men ganske forsigtigt. Det er vigtigt at havregrynene ikke går i stykker.
- Fordel dejen med 2 teskeer på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er blød, så det er lettest med skeer. Småkagerne flyder en del ud ved bagning, så sørg for god afstand mellem dem.
- Bages på midterste rille i ovnen, til ydersiden på småkagerne begynder at blive brune. Hold øje med dem.
- Lad dem derefter køle helt af på en rist.
- Havregrynskagerne opbevares i en lufttæt beholder.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
18 Kommentarer
Kære Stinna,
Det ligner jo de perfekte havregrynskager! Dem må jeg straks prøve :) Tror du, det er muligt at fryse “kugler” ned af dem, som kan tages op og bages (ligesom det er muligt med almindelige cookies).
Mvh Julie
Tak skal du have :-)
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med.
Super fin opskrift, jeg afprøvede med alm. finvalsede havregryn og det fungerede også godt!
Jeg brugte dog lidt mindre havregryn, da de jo bliver lidt tættere (lavede en halv portion, og brugte vidst 2-3 dl i stedet for 4 dl) – til hvis der er andre som også kun ligger inde med finvalsede :)
Tak skal du have :-) dejligt at opskriften kunne bruges.
Hvorlænge skal de cirka bages?
Jeg har desværre ikke tid på, da der er forskel på ovne :-) jeg prøver lige at tage tid næste gang.
Super gode, men meget søde. Tænker jeg vil halvere sukker mængden næste gang
Dejligt at opskriften kunne bruges :-) Herhjemme har vi nok en lidt sød tand.
bare de bedste småkager
Hvor dejligt at høre, tak!
Det er lynhurtigt blevet en favorit her i huset!!! Øiii hvor er de gode
Hvor dejligt – tak! :-)
Tak for en dejlig opskrift…..har lige sat mig i solen med kaffe og en nybagt havregrynskage. Bestemt ikke sidste gang de blir bagt her i huset☺️
Hvor dejligt! Tak for tilbagemelding, det siger jeg videre til min farmor :-)
Hej Stinna – tak for opskriften. Det er simpelthen de bedste havregrynskager jeg har bagt. Tilmed nemme og hurtige. Lad dem stå lidt på bagepapiret så er de nemme at flytte. Vh Lone
Hej,
tak for det! Den besked sender jeg fluks til min søde farmor.
Hej, må prøve dine havregrynskager har du mon en opskrift på cremen også?
Hej, det kan du tro!
Den er her:
https://stinna.dk/bagvaerk/havregrynskager-med-smoercreme.html