Havregrynskager med smørcreme

af Stinna

Havregrynskager med smørcreme og chokolade. Min farmor har videregivet opskriften på verdens bedste havregrynskager. Disse havregrynskager smager fantastisk i sig selv, men i denne opskrift har jeg penslet dem med mørk chokolade og fyldt dem med en sød citron-smørcreme. Næsten for meget af det gode – men også kun næsten.

Opskrift på havregrynskager med smørcreme

Som I nok kan fornemme, er jeg virkelig vild med havregrynskager. Hvis du også elsker havregrynskager, så husk at lave en stor portion. Småkagerne kan nemlig sagtens holde sig lækre sprøde i en kagedåse. Men når de først er fyldt med smørcreme, skal de spises umiddelbart efter.

Smørcremen herunder er med flormelis, smør og citron. Jeg vil anbefale dig at holde en smule igen med flormelis, alt efter hvor sød og blød du ønsker din smørcreme. Opskriften rækker til cirka 16 havregrynskager – og cirka 7-8 samlede havregrynskager med smørcreme (alt efter hvor store du laver dem).

Havregrynskager med smørcreme

Opskriften herunder rækker til cirka 14 småkager – alt efter hvor store du laver dem.
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Havregrynskager

  • 1 stk. æg
  • 2,5 dl sukker
  • 80 g smeltet smør, afkølet
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 spsk. hvedemel

Smørcreme

  • 120 g blødt smør
  • 200-240 g flormelis
  • 4 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. revet citronskal, kan undlades

Ekstra

  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Start med at røre æg og sukker godt sammen. Tilsæt det afkølede smør og rør igen.
  • Tilsæt derefter havregryn. Vend bagepulver og hvedemel sammen og tilsæt til dejen. Rør det sammen, men ganske forsigtigt. Det er vigtigt at havregrynene ikke går i stykker.
  • Fordel dejen med 2 teskeer på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er blød, så det er lettest med skeer. Småkagerne flyder en del ud ved bagning, så sørg for god afstand mellem dem.
  • Bages på midterste rille i ovnen, til ydersiden på småkagerne begynder at blive brune. Hold øje med dem.
  • Lad dem derefter køle helt af på en rist.

Smørcreme

  • Pisk smør og flormelis godt sammen til en luftig creme. Hold lidt igen med flormelis, alt efter hvor tyk du ønsker din creme. Piskes med håndmixer i cirka 5 minutter.
  • Tilsæt citronsaft og citronskal. Pisk igen grundigt sammen.
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Samling

  • Smelt chokolade over vandbad.
  • Pensl de afkølede havregrynskager med chokolade.
  • Lad chokoladen størkne.
  • Kom smørcreme på havregrynsbundene og saml dem.
  • Spises umiddelbart herefter.
  • Velbekomme.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.