6,7K
Bønneboller – eller måske bare boller med bønner. Disse boller er lavet med hvedemel og rugmel, hvor jeg har tilsat en dåse bønner.
Boller med bønner
Til denne opskrift på grovboller med bønner har jeg både forsøgt mig med kidneybønner og med butterbeans (de store hvide bønner). Begge dele fungerer rigtig godt. Bønnerne gør at bollerne mætter bedre, men gør dem samtidigt også lidt tungere, end almindelige boller. De er et hit til madpakken.
Bønneboller
Antal: 10 stk
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 1 dåse bønner (240g kogte bønner - jeg har forsøgt både med butterbeans og kidneybønner)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dl skyr
- 1 lille spsk. salt
- 1 spsk. honning eller sukker
- 4-5 dl hvedemel
- 2 dl rugmel
- 1/2 dl hørfrø
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- hørfrø og græskarkerner
Sådan gør du
- Bland gær og lunkent vand sammen.
- Tilsæt olie, honning og salt.
- Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse.
- Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen.Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
- Tænd ovnen på 250grader (ikke varmluft). Lad en bageplade stå inde i ovnen, så den bliver varm. Kom dejen på en bradepande med bagepapir. Pensel bollerne med sammenpisket æg. Drys med kerner. Pensel med æg igen, så sidder kernerne bedre fast.
- Når ovnen er varm skrues den ned på 225 grader. Træk forsigtigt bagepapiret over på den varme bageplade. Bages ca. 20 minutter - hold øje med dem!
- Spises lune med smør på. Velbekomme.
Hvis du også er vild med hjemmebagte boller, så kan jeg anbefale mine grødboller eller grovboller med kerner.
Du er også meget velkommen til at kigge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
12 Kommentarer
Wow, hvor er de gode!! De er dejlig bløde (gav dem lige lidt varmluft til sidst, for en sprød skorpe) og så har de en rigtig god smag.
Mange tak – hvor skønt at du kunne bruge opskriften :-D
Hej Stinna.
Dejlige grove boller. Jeg lavede dem med kidneybønner – de blev vildt gode. Men dine ligner at de er blevet rullet/formet med hænderne. Det var mine ALT for våde til. Og du har i opskriften glemt at skrive hvornår skyr skal i.
Tak skal du have :-) Jeg kom dem bare på pladen med våde hænder – men det retter jeg da lige. Du må eventuelt prøve med lidt mere mel næste gang.
Vil man evt. kunne bruge kidney bønner i stedet foe butterbeans? De er et most at prøve
Hej Josefine. Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)
Hvis man ikke har adgang til skyr, kan alm. creme fraiche/græsk yoghurt bruges i stedet? Har du erfaring med dette?
Det tror jeg godt at du kan, men har ikke forsøgt i denne opskrift :-)
Kan man måske erstatte hvedemel med havremel?
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
kan jeg bruge andet mel, kan ikke tåle gluten
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt i denne opskrift :-)