Bønneboller – grove boller bagt med bønner

af Stinna

Bønneboller – eller måske bare boller med bønner. Disse boller er lavet med hvedemel og rugmel, hvor jeg har tilsat en dåse bønner.

Boller med bønner

Til denne opskrift på grovboller med bønner har jeg både forsøgt mig med kidneybønner og med butterbeans (de store hvide bønner). Begge dele fungerer rigtig godt. Bønnerne gør at bollerne mætter bedre, men gør dem samtidigt også lidt tungere, end almindelige boller. De er et hit til madpakken. 

Bønneboller

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dåse bønner (240g kogte bønner - jeg har forsøgt både med butterbeans og kidneybønner)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl skyr
  • 1 lille spsk. salt
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 4-5 dl hvedemel
  • 2 dl rugmel
  • 1/2 dl hørfrø

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg
  • hørfrø og græskarkerner

Sådan gør du

  • Bland gær og lunkent vand sammen.
  • Tilsæt olie, honning og salt.
  • Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse.
  • Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen.Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.
  • Tænd ovnen på 250grader (ikke varmluft). Lad en bageplade stå inde i ovnen, så den bliver varm. Kom dejen på en bradepande med bagepapir. Pensel bollerne med sammenpisket æg. Drys med kerner. Pensel med æg igen, så sidder kernerne bedre fast.
  • Når ovnen er varm skrues den ned på 225 grader. Træk forsigtigt bagepapiret over på den varme bageplade. Bages ca. 20 minutter - hold øje med dem!
  • Spises lune med smør på. Velbekomme.

Hvis du også er vild med hjemmebagte boller, så kan jeg anbefale mine grødboller eller grovboller med kerner.

Du er også meget velkommen til at kigge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

12 Kommentarer

Julie 12. oktober 2016 - 10:54

Wow, hvor er de gode!! De er dejlig bløde (gav dem lige lidt varmluft til sidst, for en sprød skorpe) og så har de en rigtig god smag.

Reply
Stinna 12. oktober 2016 - 17:28

Mange tak – hvor skønt at du kunne bruge opskriften :-D

Reply
Martine 14. januar 2020 - 21:25

Hej Stinna.
Dejlige grove boller. Jeg lavede dem med kidneybønner – de blev vildt gode. Men dine ligner at de er blevet rullet/formet med hænderne. Det var mine ALT for våde til. Og du har i opskriften glemt at skrive hvornår skyr skal i.

Reply
Stinna 14. januar 2020 - 21:41

Tak skal du have :-) Jeg kom dem bare på pladen med våde hænder – men det retter jeg da lige. Du må eventuelt prøve med lidt mere mel næste gang.

Reply
Josefine 27. maj 2019 - 13:07

Vil man evt. kunne bruge kidney bønner i stedet foe butterbeans? De er et most at prøve

Reply
Stinna 30. maj 2019 - 16:35

Hej Josefine. Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply
Astrid 18. april 2020 - 15:21

Hvis man ikke har adgang til skyr, kan alm. creme fraiche/græsk yoghurt bruges i stedet? Har du erfaring med dette?

Reply
Stinna 19. april 2020 - 08:55

Det tror jeg godt at du kan, men har ikke forsøgt i denne opskrift :-)

Reply
Linda 3. april 2023 - 09:00

Kan man måske erstatte hvedemel med havremel?

Reply
Stinna 3. april 2023 - 12:37

Det har jeg desværre ikke forsøgt :-)

Reply
Annette 6. april 2023 - 18:38

kan jeg bruge andet mel, kan ikke tåle gluten

Reply
Stinna 13. april 2023 - 08:46

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt i denne opskrift :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.