Bønneboller – grove boller bagt med bønner

af Stinna

Bønneboller. Der er stille herinde lige for tiden. Jeg er startet i praktik, som jeg bruger alt min energi på. Jeg er sent hjemme hver dag, så oftest består min aftensmad af en nem salat og nogle bønner. Nemt og lækkert, men ikke noget vildt spændende. Derfor bruger jeg mine fridag på at være lidt mere kreativ i køkkenet. Nu hvor jeg er ret pjattet (meget pjattet) med bønner, så skulle jeg da naturligvis afprøve en ny opskrift med bønner – nemlig bønne boller. Jeg kom en dåse butterbeans i mine grovboller og resultatet er virkelig lækkert – grove bønneboller! Så hvis du vil blive en smule mere mæt af dit grove bagværk, så prøv med bønner

Idéen er tyvstjålet herfra.

Bønneboller
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Hævetid
1 t
 
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dåse bønner (240g kogte bønner - jeg har forsøgt både med butterbeans og kidneybønner)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl skyr
  • 1 lille spsk. salt
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 4-5 dl hvedemel
  • 2 dl rugmel
  • 1/2 dl hørfrø
Pensling
  • 1 stk. sammenpisket æg
  • hørfrø og græskarkerner
Sådan gør du
  1. Bland gær og lunkent vand sammen.

  2. Tilsæt olie, honning og salt.

  3. Blend bønnerne (de er kogte på forhånd) til en homogen masse.

  4. Kom bønne-massen, hørfrø og mel i dejen.Lad dejen hæve en times tid. Dejen skal være klistret.

  5. Tænd ovnen på 250grader (ikke varmluft). Lad en bageplade stå inde i ovnen, så den bliver varm. Kom dejen på en bradepande med bagepapir. Pensel bollerne med sammenpisket æg. Drys med kerner. Pensel med æg igen, så sidder kernerne bedre fast.

  6. Når ovnen er varm skrues den ned på 225 grader. Træk forsigtigt bagepapiret over på den varme bageplade. Bages ca. 20 minutter - hold øje med dem!

  7. Spises lune med smør på. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Julie 12. oktober 2016 - 10:54

Wow, hvor er de gode!! De er dejlig bløde (gav dem lige lidt varmluft til sidst, for en sprød skorpe) og så har de en rigtig god smag.

Reply
Stinna 12. oktober 2016 - 17:28

Mange tak – hvor skønt at du kunne bruge opskriften :-D

Reply
Josefine 27. maj 2019 - 13:07

Vil man evt. kunne bruge kidney bønner i stedet foe butterbeans? De er et most at prøve

Reply
Stinna 30. maj 2019 - 16:35

Hej Josefine. Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.