Vegetarisk wok med kokosmælk, ingefær, hvidkøg og karrypasta. Nem vegetarret fyldt med grøntsager og smag – og med en lækker cremet sauce.
Vegetarisk wok
Dette er en ægte hverdagsret – nemlig vegetarisk wok med spidskål, gulerødder, edamamebønner, broccoli og forårsløg. Stegt i en wokpande og med en skøn sauce til. Jeg lavede denne vegetariske wokret til min far og jeg – og vi spiste den med ris og ristede cashewnødder til.
Wok med kokosmælk
Når jeg laver wok, bruger jeg (næsten) altid kokosmælk til saucen. Det giver retten en skøn smag og gør saucen virkelig cremet. Jeg bruger én stor dåse kokosmælk til denne wokret. Du kan servere retten med både ris eller nudler. Retten toppes med enten ristede cashewnødder eller peanuts.
Vegetarisk wok med kokosmælk
Ingredienser
- 2 stk. forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 x 1 cm frisk ingefær
- 1 stk. lille broccoli
- 4 stk. gulerødder
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1/2 stk. spidskål
- 1 lille pose sukkerærter
- 2 tsk. rød karrypasta
- 1 dåse kokosmælk (400ml)
- 1 spsk. soyasauce
- salt
- 1 spsk. limesaft
- 200 g edamamebønner (frosne uden bælg)
Topping
- saltede cashewnødder
- friske koriander
Servering
- ris
Sådan gør du
- Start med at vaske alle grøntsager og kom dem i en skål. Vask forårsløg og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg fint. Riv ingefær på et rivejern.
- Skær broccoli i mindre stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler. Skær peberfrugten i strimler. Halvver sukkerærterne på langs. Snit spidskål i små strimler.
- Kom olie i en wokpande. Steg først løg, ingefær, hvidløg og karrypasta – til løg er klare. Tag dem af panden og over i en skål.
- Kom nu alle grøntsagerne i wokken. Steg dem et par minutter.
- Tilsæt løgblandingen igen. Tilsæt nu kokosmælk, soyasauce og edamamebønner. Lad det koge, til grøntsagerne er møre – men stadig har bid.
- Smag retten til med limesaft og salt. Serveres med ris til og toppes med cashewnødder og friske koriander.
- Velbekomme.
Wokretten kan også laves med kylling, men som vegetar laver jeg den selvfølgelig helt uden.
Hvis du også er vild med asiatisk mad, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
12 Kommentarer
Ser lækkert ud. Dog lige et spørgsmål, du skriver 1/2 spidskål i ingredienslisten men hvornår bruger du det i opskriften? På forhånd tak og tak for lækker inspiration
Tusind tak. Det skal blot snittes og kommes i sammen med de andre grøntsager :-)
Smager vildt godt!
Tusind tak :-)
Den sidder lige i skabet… nam nam
Tusind tak :-)
Smager så godt ❤️
Tusind tak :-) Det er dejligt at høre.
Der skuller være 5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tusind tusind tak!
Mega lækker og nem ret
Kan retten fryses ned?
Tak :-) det har jeg desværre ikke forsøgt mig med.