Asiatisk salat med spidskål, agurk, edamamebønner og dressing.
Som jeg har nævnt utrolig mange gange herinde før, så er jeg helt vild med asiatisk mad og især det vietnamesiske køkken har vundet mit hjerte. Da jeg var i Vietnam deltog jeg i et par ‘cooking class’, hvor jeg lærte at lave lækker vietnamesisk mad og få maden til at smage, som de (næsten) laver den. Denne asiatiske quinoasalat er lavet med udgangspunkt i det vietnamesiske køkken, men tilpasset mine smagsløj.
Asiatisk salat
Salaten består af spidskål, gulerod, agurk, edamamebønner og en skøn dressing. Den er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.
Start med at koge quinoa. Mængden svarer ca. til 1 dl ukogt, men kog gerne lidt ekstra, det kan bruges i flere dage.
Imens laves salaten.
Snit spidskål fint, skræl gulerod og skær den i tynde strimler eller brug en kartoffel skræller, til at lave tynde strimler.
Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem stå i 2 minutter og hæld derefter vandet fra.
Snit forårsløg fint.
Bland kogt quinoa, spidskål, gulderod og forårsløg i en skål.
Kom edamamebønnerne på en pande med soyasauce og sesamfrø. Lad det stege et par minutter, til bønnerne har fået lidt farve.
Bland dressingen i en skål og hæld den over salaten.
Tilsæt de stegte edamamebønner.
Pynt salaten med sesamfrø, friske koriander og fintskåret rød chili.
Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
8 Kommentarer
Den er godt nok smuk!
Mange mange tak :-)
Hejsa
Det ser ud til at der er også agurk eller squash i opskriften, stemmer det?
Hej, jo der er agurk i. Det har jeg glemt at skrive :)
Hej :) har du et forslag til, hvad man kunne lave ved siden af, og på den måde bruge den som aftensmad?
Hej :-) Måske stegte kikærter, eller edamamedeller? Jeg ville dog undlade persille – måske tilsætte lidt karrypasta?
Hvor mange personer er opskriften beregnet til? Til frokost men skal være tilbehør til flere ting.
Hej, jeg vil sige tilbehør til 3 personer eller frokost til 2 personer :-)