Veganske madpandekager med kikærtemel

af Stinna

Veganske madpandekager med kikærtemel

Skønne veganske madpandekager med kikærtemel og fyld af bønner og hjemmelavet tomatsalsa. Beklager at der har været lidt stille herinde i denne uge. Jeg har haft brug for at trække stikket lidt og har haft en masse andet der skulle ordnet – blandt andet er jeg kommet ind på min søgte kandidatuddannelse! Det er noget jeg er SÅ glad for og jeg tænker at jeg vil skrive lidt mere om dette i et indlæg snart.

Men nu tilbage til pandekagerne. Det kan måske lyde skørt at lave veganske pandekager, men det er noget jeg ofte bliver spurgt om og så synes jeg også selv, at det er lidt sjovt at lave lidt om på mine normale opskrifter. Så denne opskrift er på madpandekager, som er lavet uden æg og er lavet med kikærtemel. Jeg har købt mit kikærtemel i Bazar Vest virkelig billigt, men ellers kan det købes i de fleste helsekostbutikker. Fyldet er noget jeg har delt med jer før herinde, men jeg synes sagtens det kan nævnes igen – for det smager altså virkelig lækkert!

Veganske madpandekager med kikærtemel

★ VEGANSKE MADPANDEKAGER MED KIKÆRTEMEL (4-5 STK.) ★

pandekager:

2 dl kikærtemel

1 dl majsmel

3-4 dl rismælk

lidt salt

1 spsk. olie + lidt olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en blender eller i en skål, hvis du istedet vil bruge en håndmikser.
  2. Blend /pisk det hele godt sammen.
  3. Kom lidt olie på en pande og varm den op til middel varme.
  4. Steg pandekagerne én efter én – de skal være gyldne på begge sider.

bønne-fyld: 

1 rødløg

1 dåse kidneybønner

2 fed hvidløg

2 spsk. tomatpuré

1/2 tsk. stødt koriander

1 tsk. spidskommen

6 cherrytomater

lidt rød chili

2 spsk. vand

salt

olie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Hak rødløg og hvidløg.
  2. Steg løg, hvidløg, koriander, spidskomen og chili på en pande i lidt olie.
  3. Tilsæt tomatpuré, kidneybønner og vand.
  4. Lad det stege 5-10minutter ved middel varme og smag til med salt.

tomat-salsa:

130g cherry-tomat (8 stk)

3 spsk olie

½ spsk æblecidereddike (eller citronsaft)

ca. 1 tsk salt

peber

1 håndfuld bredbladet persille

1 lille smule frisk koriander

1 fed hvidløg

1 lille salatløg

lidt rød chili

  1. Hak tomaterne groft.
  2. Hak krydderurterne, hvidløg, chili og salatløg fint.
  3. Bland med tomaterne.
  4. Lav dressing af olie, æblecidereddike, salt og peber og hæld det over det andet.
  5. Opbevares på køl.

 

Veganske madpandekager med kikærtemel

Print Friendly, PDF & Email
5 Kommentarer

5 Kommentarer

Mette 28. maj 2017 - 11:15

Hej Stinna Hvilken uddannelse skal du igang med? Jeg kan se at du i forvejen er sygeplejerske. Eller læser til det? Og tillykke!!!

Reply
Stinna 28. maj 2017 - 11:21

Hej Mette, tusind tak :-) Det er kandidatuddannelsen i sygepleje – jeg tænker at jeg måske laver et lille indlæg om det.

Reply
Vegetarisk madplan - uge 22 - Stinna 28. maj 2017 - 11:20

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Mathilda Nilsson 14. januar 2018 - 18:58

Rigtig lækker opskrift! Glæder mig til at kaste mig ud i det Jeg ville dog bare høre, om det er muligt kun at benytte sig af boghvedemel?

Reply
Stinna 15. januar 2018 - 10:16

Tak :-) Jeg har ikke forsøgt, men hvis jeg var dig så ville jeg kun erstatte kikærtemel med boghvedemel og beholde majsmel – tror det giver det bedste resultat :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.