Squashfrikadeller – vegetardeller med squash og parmesan

af Stinna
Squashfrikadeller - vegetardeller med squash og parmesan

Squashfrikadeller – vegetardeller med squash og parmesan. På vej i sommerhus i fredags kørte vi forbi en lille økologisk gårdbutik, hvor jeg købte en squash. Squash er ikke en grøntsag jeg bruger særlig ofte, for jeg synes egentligt at den smager kedeligt og har en lidt underlig konsistens. Men nu var den købt og jeg skulle derfor finde på en eller anden måde at få den brugt – og det blev i selskab med persille og parmesan, så squash blev tryllet om til de lækreste veggiedeller! Squashdellerne er fyldt med smag, er virkelig knasende sprøde udenpå og dejligt bløde indeni.

Fordi at de endte med at smage så skønt, måtte jeg skynde mig at knipse et billede af dem, for ellers havde der ikke været nogle at tage billeder af. De fleste blev nemlig hurtigt spist til frokost og resten har jeg gemt til min madpakke i morgen.

Nu til opskriften på de lækre squashfrikadeller.

Squashfrikadeller – vegetardeller med squash og parmesan (ca. 10 stk.)
  • 500g revet squash (1 stor eller 2 små)
  • ( salt til squash)
  • 1 æg
  • 1 dl havregryn (grovvalsede er bedst)
  • 30g parmesan, hakket
  • 2 spsk. hvedemel
  • peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket

Fremgangsmåde:

  1. Start med at rive squash groft på et rivejern.
  2. Kom det i en skål og kom en del groft salt over. Rør det rundt og lad det stå i ca. 15 minutter. Dette er for at saltet trækker en del af vandet ud af squash.
  3. Skyl squash grundigt og pres så meget væske ud som muligt – jeg kom det i en sigte og pressede vandet ud med hånden.
  4. Kom squash i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Der skal ikke mere salt i, da squash har noget salt på sig allerede.  Bland det godt rundt.
  5. Kom olie på en pande og varm den til lidt over middelvarme.
  6. Med en ske formes dellerne, evt. med hænderne.
  7. Kom en squashfrikadelle på anden og tryk den en smule flade. Steg dem til de er godt gyldne på begge sider.
  8. Velbekomme.
  9. Opbevares i køleskabet.
Squashfrikadeller - vegetardeller med squash og parmesan
Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Græskardeller med feta - vegetardeller med græskar - Stinna 6. september 2018 - 19:03

[…] Opskriften rækker til ca. 10 stk. Hvis du ikke kan skaffe hokkaidogræskar, så prøv med butternutsquash. Hvis du vil prøve andre opskrifter på vegetardeller, så har jeg også disse lækre squashdeller: Squashfrikadeller – vegetardeller med squash og parmesan. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.