Squashfrikadeller er lækre grøntsagsfrikadeller med squash og parmesan.
På vej i sommerhus i fredags kørte vi forbi en lille økologisk gårdbutik, hvor jeg købte en squash. Squash er ikke en grøntsag jeg bruger særlig ofte, for jeg synes egentligt at den smager kedeligt og har en lidt underlig konsistens. Men nu var den købt og jeg skulle derfor finde på en eller anden måde at få den brugt – og det blev i selskab med persille og parmesan, så squash blev tryllet om til de lækreste squashdeller!
Squash frikadeller – grøntsagsfrikadeller med squash
Grøntsagsfrikadellerne er fyldt med smag, er virkelig knasende sprøde udenpå og dejligt bløde indeni. Fordi at de endte med at smage så skønt, måtte jeg skynde mig at knipse et billede af dem, for ellers havde der ikke været nogle at tage billeder af. De fleste blev nemlig hurtigt spist til frokost og resten har jeg gemt til min madpakke i morgen.
Nu til opskriften på de lækre squashfrikadeller:
Opskriften herunder rækker til cirka 10 squashdeller, alt efter hvor store du laver dem.
Squashfrikadeller - vegetardeller med squash og parmesan
Ingredienser
- 500 g revet squash (1 stor eller 2 små)
- salt til squash
- 1 stk. æg
- 1 dl havregryn (grovvalsede er bedst)
- 30 g parmesanost, hakket
- 2 spsk. hvedemel
- peber
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille
Sådan gør du
- Start med at rive squash groft på et rivejern.
- Kom det i en skål og kom en del groft salt over. Rør det rundt og lad det stå i ca. 15 minutter. Dette er for at saltet trækker en del af vandet ud af squash.
- Skyl squash grundigt og pres så meget væske ud som muligt - jeg kom det i en sigte og pressede vandet ud med hånden.
- Kom squash i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Der skal ikke mere salt i, da squash har noget salt på sig allerede. Bland det godt rundt.
- Kom olie på en pande og varm den til lidt over middelvarme.
- Med en ske formes dellerne, evt. med hænderne.
- Kom en squashfrikadelle på anden og tryk den en smule flade. Steg dem til de er godt gyldne på begge sider.
- Velbekomme. Opbevares i køleskabet.
Tilbehør til squashfrikadeller
Squashfrikadellerne spises på samme måde som traditionelle frikadeller. Herhjemme er vi dog ekstra vilde med at spise dem som tilbehør til spidskålssalat. Ellers smager de også skønt oven på rugbrød – og som hapsere til madpakken.
Hvis du leder efter andre opskrifter på vegetarfrikadeller, så kan jeg anbefale denne opskrift:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
8 Kommentarer
Mega lækre! Selv min kødelskende mand er vild med dem
Tak – og fedt! :-)
Kan de kommes i fryseren? :-)
Det har jeg desværre ikke forsøgt :-) Skriv endelig hvis du prøver.
De kan kommes i fryseren. Det har jeg gjort flere gange.
Dejligt med tilbagemelding, tak :-)
Fantastisk
Tusind tak :-)