Panini brød

af Stinna

Panini brød er tynde brød, som er perfekte til en tur i paninimaskinen eller toasteren. De er nemme at bage og smager skønt. Fyld dem med lige det du ønsker.

Panini brød

Disse lækre brød er perfekte til at grille i en paninimaskine. Herhjemme fylder vi vores panini med ost, rød pesto, Harissa, rød peberfrugt og evt. avocado. Opskriften rækker til 12 brød.

Panini brød

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 15 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • 100 g groft mel (fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
  • 400 g hvedemel

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand (det må ikke være for varmt). Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den er smidig og helst slipper skålens kanter. Den må endelig ikke virke tør.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.

Bagning

  • Drys mel på bordet. Del dejen i 12 stykker – de skal cirka veje 70-80 g stykket.
  • Rul dejklumperne flade og aflange. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Pensl brødene med sammenpisket æg. Lad dem hæve 15 minutter.
  • Bages én plade ad gangen i cirka 15-20 minutter. De skal bages midt i ovnen. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
  • Opbevares i en pose efter bagning.

Fyld til panini

Herhjemme er vi helt vilde med panini – og vi har endda en paninimaskine. Sørg for at fylde dine paninis med lækkert fyld, pesto, god ost og gerne lidt grønt. Især peberfrugt i skiver og avocado er jeg helt vild med. Kom gerne en smule olivenolie på brødet inden det skal varmes i paninimaskinen, så bliver det sprødt og lækkert.

Panini brød
Panini brød

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy