Panini brød er tynde brød, som er perfekte til en tur i paninimaskinen eller toasteren. De er nemme at bage og smager skønt. Fyld dem med lige det du ønsker.

Panini brød
Disse lækre brød er perfekte til at grille i en paninimaskine. Herhjemme fylder vi vores panini med ost, rød pesto, Harissa, rød peberfrugt og evt. avocado. Opskriften rækker til 12 brød.
Panini brød
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk. sukker
- 1/2 dl olivenolie
- 100 g groft mel (fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
- 400 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
Sådan gør du
Dej
- Opløs gær i lunkent vand (det må ikke være for varmt). Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den er smidig og helst slipper skålens kanter. Den må endelig ikke virke tør.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
Bagning
- Drys mel på bordet. Del dejen i 12 stykker – de skal cirka veje 70-80 g stykket.
- Rul dejklumperne flade og aflange. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
- Pensl brødene med sammenpisket æg. Lad dem hæve 15 minutter.
- Bages én plade ad gangen i cirka 15-20 minutter. De skal bages midt i ovnen. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
- Opbevares i en pose efter bagning.
Fyld til panini
Herhjemme er vi helt vilde med panini – og vi har endda en paninimaskine. Sørg for at fylde dine paninis med lækkert fyld, pesto, god ost og gerne lidt grønt. Især peberfrugt i skiver og avocado er jeg helt vild med. Kom gerne en smule olivenolie på brødet inden det skal varmes i paninimaskinen, så bliver det sprødt og lækkert.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
4 Kommentarer
De er super lækkere, og er hurtigt blevet en favorite hjemme hos os. Tak for de mange gode opskrifter.
Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Mange af mine fik luftbobler som var mega ærgerligt,men de andre smagte godt.
Øv med luftbobler. Det ved jeg ikke helt, hvorfor er sket. Men godt at de smagte godt :-)