Panini brød

af Stinna

Panini brød er tynde brød, som er perfekte til en tur i paninimaskinen eller toasteren. De er nemme at bage og smager skønt. Fyld dem med lige det du ønsker.

Panini brød

Disse lækre brød er perfekte til at grille i en paninimaskine. Herhjemme fylder vi vores panini med ost, rød pesto, Harissa, rød peberfrugt og evt. avocado. Opskriften rækker til 12 brød.

Panini brød

Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 15 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1/2 dl olivenolie
  • 100 g groft mel (fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
  • 400 g hvedemel

Pensling

  • 1 stk. sammenpisket æg

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand (det må ikke være for varmt). Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den er smidig og helst slipper skålens kanter. Den må endelig ikke virke tør.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.

Bagning

  • Drys mel på bordet. Del dejen i 12 stykker – de skal cirka veje 70-80 g stykket.
  • Rul dejklumperne flade og aflange. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
  • Pensl brødene med sammenpisket æg. Lad dem hæve 15 minutter.
  • Bages én plade ad gangen i cirka 15-20 minutter. De skal bages midt i ovnen. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
  • Opbevares i en pose efter bagning.

Fyld til panini

Herhjemme er vi helt vilde med panini – og vi har endda en paninimaskine. Sørg for at fylde dine paninis med lækkert fyld, pesto, god ost og gerne lidt grønt. Især peberfrugt i skiver og avocado er jeg helt vild med. Kom gerne en smule olivenolie på brødet inden det skal varmes i paninimaskinen, så bliver det sprødt og lækkert.

Panini brød
Panini brød

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Maria 1. maj 2022 - 04:45

De er super lækkere, og er hurtigt blevet en favorite hjemme hos os. Tak for de mange gode opskrifter.

Reply
Stinna 2. maj 2022 - 10:11

Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy