Panini brød er tynde brød, som er perfekte til en tur i paninimaskinen eller toasteren. De er nemme at bage og smager skønt. Fyld dem med lige det du ønsker.

Panini brød
Disse lækre brød er perfekte til at grille i en paninimaskine. Herhjemme fylder vi vores panini med ost, rød pesto, Harissa, rød peberfrugt og evt. avocado. Opskriften rækker til 12 brød.
Panini brød
Ingredienser
- 3 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 tsk. groft salt
- 1 tsk. sukker
- 1/2 dl olivenolie
- 100 g groft mel (fx grahamsmel eller fuldkornshvedemel)
- 400 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
Sådan gør du
Dej
- Opløs gær i lunkent vand (det må ikke være for varmt). Jeg bruger min røremaskine.
- Tilsæt salt, sukker, olivenolie og mel. Ælt dejen til den er smidig og helst slipper skålens kanter. Den må endelig ikke virke tør.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
Bagning
- Drys mel på bordet. Del dejen i 12 stykker – de skal cirka veje 70-80 g stykket.
- Rul dejklumperne flade og aflange. Placer dem på bageplader beklædt med bagepapir.
- Pensl brødene med sammenpisket æg. Lad dem hæve 15 minutter.
- Bages én plade ad gangen i cirka 15-20 minutter. De skal bages midt i ovnen. Hold øje med dem – der er forskel på ovne.
- Opbevares i en pose efter bagning.
Fyld til panini
Herhjemme er vi helt vilde med panini – og vi har endda en paninimaskine. Sørg for at fylde dine paninis med lækkert fyld, pesto, god ost og gerne lidt grønt. Især peberfrugt i skiver og avocado er jeg helt vild med. Kom gerne en smule olivenolie på brødet inden det skal varmes i paninimaskinen, så bliver det sprødt og lækkert.


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.


8 Kommentarer
De er super lækkere, og er hurtigt blevet en favorite hjemme hos os. Tak for de mange gode opskrifter.
Hvor er det dejligt at høre, tak! :-)
Mange af mine fik luftbobler som var mega ærgerligt,men de andre smagte godt.
Øv med luftbobler. Det ved jeg ikke helt, hvorfor er sket. Men godt at de smagte godt :-)
Er de egnet til at bage og fryse ned, så man kan tage dem op og bruge i feks madpakker?
Det tænker jeg sagtens du kan :-)
Dejlig opskrift! Hvor “høje” skal de være? Jeg kæmper med at mine er lidt svære at skære
Hej! Det har jeg ikke helt præcist mål på. Men prøv at lave dem en smule højere :-)