Filodejskurve med dild-creme og syltede agurker. Denne kombination af den knasende sprøde filodej, cremet dild-dressing og syrlig rødløg er helt perfekt. De kan serveres som en lille snack, en forret eller en del af en vegetarisk tapas.
Filodejskurv
Disse kurve er lavet af filodej, som er papirtynde dejplader lavet af hvedemel. Filodej bruges også til forårsruller, samosa og andre indbagte opskrifter. I denne opskrift fungerer filodejen som en slags filodejsskål, som fyldes med en creme.
Filodejskurve med dildcreme og syltede rødløg
Ingredienser
- 18 stk. filodej (måske færre, da de oftest kan skæres over)
- lidt smagsneutral olie
Dild-creme
- 1 dl creme fraiche 18%
- 100 g agurk
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk dild
- salt og peber
Topping: Syltede rødløg
Sådan gør du
Filodejskurve
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær filodej ud, så du får 18 kvadratiske stykker – som passer til din muffinsform. Jeg bruger en silikoneform.
- Pensel 1 stykke filodej med lidt olie. Placer et andet stykke filodej oven på det første stykke filodej, så det ligner en stjerne. Placer de to stykker filodej i din muffinsform og tryk forsigtigt ned, så det danner en skål. Gør dette med alle stykkerne.
- Bag filodejskurvene i ovnen i cirka 6 minutter. Hold øje med dem, de skal være gyldne men ikke mørke.
Dressing
- Skær agurk ud i små tern. Hak hvidløg og dild fint.
- Bland alle ingredienserne i en skål og smag til med salt.
Servering
- Når filodejskurvene er bagt, tages de forsigtigt ud af formen når de er kølet helt af.
- Kom en smule dildcreme i midten og top med syltede rødløg. Serveres med det samme.
Noter
Vegetarisk tapas
Denne opskrift vil være perfekt til vegetarisk tapas. Server gerne filokurvene sammen med hummus, haydari, saltmandler og hvad du ellers lige ønsker. De vil også være skønne at servere til påskefrokost.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Jeg laver dem med rygeostcreme og radiser. Mums
Det lyder også skønt :-)