Simpel tomatsalat med perlebyg

af Stinna

Simpel tomatsalat med perlebyg. Virkelig nem og skøn tomatsalat med friske krydderurter og perlebyg. Salaten er bedst med skønne solmodne danske tomater, men kan også sagtens laves senere på året. Jeg har valgt at tilsætte basilikum og mynte til dressingen, for at give salaten en lidt anerledes smag (jeg er jo ellers storforbruger af bredbladet persille!).

Salaten er virkelig god som tilbehør til fx grill, men kan også spises som tilbehør til en lidt tungere ret her i regnvejret – eller lav fx disse veggiedeller til: Quinoadeller – vegetariske deller med quinoa og feta.

Simpel tomatsalat med perlebyg

  • 2 dl perlebyg
  • 400g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. limesaft
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld basilikum og mynte
  • feta /salatost

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge perlebyg i letsaltet vand efter anvisning på posen (de skal stadig have lidt bid efter at de er kogt).
  2. Vask cherrytomater og skær dem i halve. Kom dem i en skål.
  3. I en lille skål laves en dressing af olivenolie, limesaft, salt, peber og hakket basilikum og mynte. Rør det sammen.
  4. Når perlebyg er færdigt skylles det med koldt vandt, så det ikke længere er varmt. Kom det i skålen.
  5. Hæld dressingen over og rør det godt rundt.
  6. Top salaten med fetaost.
  7. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

kathrine 8. september 2018 - 09:43

Sikke en lækker lille salat, måms :)

https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

Reply
Stinna 12. september 2018 - 14:53

Mange tak skal du have :)

Reply
Thomas Larsen 24. maj 2019 - 05:35

er det agurk der er i ?? står ikke noget i din opskrift

Reply
Stinna 24. maj 2019 - 13:14

Hej. Det er tilføjet nu :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.