Salat med fersken, syltede rødløg og feta. Skøn salat fyldt med smag og toppet med ristede græskarkerner.
Salat med fersken, syltede rødløg og feta
Denne salat lavede jeg i sidste uge, hvor jeg var i sommerhus med et par venner. Min kammerat fortalte om en skøn salat han havde spist med fersken og syltede rødløg – og den besluttede vi os for at lave til frokost. Egentligt lyder kombinationen af de søde ferskner og de syltede rødløg måske som en lidt speciel kombination, men det fungerede overraskende godt. Særligt sammen med de salte stykker fetaost (salatost) og de ristede kerner. Derudover valgte jeg at lave en bund af spinat med olivenolie.
Salat med fersken
Salaten fungerer som tilbehør til aftensmad – eller måske perfekt til sommer og grillaftener. Men også til de lidt tungere efterårsretter. Du kan lave den både med ferskner og nektariner. Jeg har angivet at der er til fire personer, hvis den spises som tilbehør.
Salat med fersken, syltede rødløg og feta
Ingredienser
Salat
- 3 stk. fersken
- 1 stor håndfuld spinat
- 1 spsk. olivenolie
- groft salt
Topping
- syltede rødløg
- 1 lille håndfuld ristede græskarkerner (ristes på en tør pande, til de er gyldne)
- 50 g fetaost eller salatost
Sådan gør du
Syltede rødløg
- Start med at lave de syltede rødløg efter denne opskrift.
Salaten
- Vask fersknerne og halvver dem. Fjern stenen. Skær ferskenerne i mindre skiver.
- Skyl spinat godt. Kom det på et fad eller i en skål.
- Hæld olivenolie og groft salt over spinaten. Vend det godt rundt.
- Tilsæt ferken, ristede græskarkerner, syltede rødløg og fetaost.
- Velbekomme.
Er du også vild med spændende salater, så er disse måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.