3,7K
Rucolasalat med karamelliserede valnødder, salatost, skøn dressing og soltørrede tomater. Denne salat er perfekt som tilbehør til aftensmad
Rucolasalat
Rucola smager i sig selv en anelse bittert. Derfor elsker jeg at bruge rucola i salater, sammen med noget sødt. I denne opskrift har jeg toppet salaten med hjemmelavede karamelliserede nødder, som bidrager med sødt og knasende til opskriften. Salatost er en god kontrast til de søde nødder – og så en frisk og enkel dressing.
Rucolasalat med karamelliserede valnødder
Opskriften på rucolasalat er til 4 personer, hvis den spises som tilbehør til andet mad.
Antal: 4 personer
Ingredienser
Karamelliserede valnødder
- 1/2 dl sukker
- 70 g valnødder
- 1 drys salt
Ruccolasalat
- 100 g ruccola
- 70 g soltørrede tomater hakket i mindre stykker
- 100 g salatost eller fetaost
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
Sådan gør du
Karamelliserede valnødder
- Smelt sukker på en varm pande. Sukkeret skal være næsten helt flydende.
- Tilsæt hele valnødder og vend dem godt rundt i karamellen i et par minutter. Sørg for at vende det godt sammen, så det ikke brænder på. Hæld valnødderne ud på et stykke bagepapir og drys med lidt salt.
- Hak valnødderne i mindre stykker med en kniv.
Ruccolasalat
- Skyl ruccola grundigt og lad det dryppe af.
- Skær de soltørrede tomater i små stykker.
- Kom ruccola, soltørrede tomater og fetaost i en skål.
Dressing
- Rør alle ingredienserne sammen. Hæld dressingen over salaten og vend det godt rundt.
- Top salaten med de grofthakkede valnødder.
Noter
Du kan også bruge andre nødder end valnødder, men valnødderne giver en skøn smag.
Tilbehør til rucolasalat
Rucolasalat vil passe godt til ovnbagte kartofler, hjemmelavet grøn pesto og vegetarfrikadeller.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Super lækker.
Tusind tak :-)