Rødbedesalat med bagte krydrede rødbeder og appelsin

af Stinna
Rødbedesalat med bagte krydrede rødbeder og appelsin

Rødbedesalat med bagte rødbeder og appelsin. Denne salat er en ny variant af en af mine favoritter. Men jeg har forsøgt at gøre salaten endnu mere skøn, ved at tilsætte appelsinsaft, frisk appelsin og ristede pinjekerner. Dette smager så skønt sammen med de bagte krydrede rødbeder, sprød grønkål og cremede feta.

Rødbedesalat med appelsin

Denne rødbedesalat med bagte rødbeder og appelsin er skønt krydret med både kanel, spidskommen, tahin og cayennepeber. Den minder nok lidt om en mellemøstlig salat og er perfekt her til efteråret. Måske ikke lige til julebordet grundet de mange krydderier, men ellers til både julefrokoster og andre lejligheder. Jeg tror også den vil smage skønt med granatæblekerner i.

Opskriften på rødbedesalat får I her:

Rødbedesalat med bagte krydrede rødbeder og appelsin

Forb. tid3 timer 20 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Jul, Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 400 g rødbeder
  • 3 stængler grønkål
  • 1 stk. rødløg

Dressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. kanel
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. lys tahin (det er ikke så bittert som det mørke)
  • 3 spsk. appelsinsaft

Topping

  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 håndfuld salatost (eller fetaost)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rødbederne grundigt og skær dem i tern, ca. 1,5 x 1,5 cm, og kom dem i et ovnfast fad.
  • Lav dressingen ved at blande alle ingredienserne i en skål (pånær appelsinsaft).
  • Hæld dressingen over rødbederne.
  • Kom det ovnfaste fad i ovnen. Bages til rødbederne er møre, det tager ca. 35-45 minutter. Vend rødbederne undervejs.
  • Imens snittes grønkål og kommes i en skål. Hak rødløg fint og tilsæt til skålen. Tilsæt appelsinsaft og vend det rundt.
  • Skær feta i tern og tilsæt også i skålen. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Lad dem køle af efterfølgende.
  • Når rødbederne er færdige, kommes de (mens de er lidt lune) over i skålen med grønkål. Rør det godt rundt. Tilføj appelsin skåret i mindre stykker og top med de ristede pinjekerner. Velbekomme!

Noter

Hvis du spiser salaten som en ret i sig selv, så tilsæt eventuelt en dåse kikærter for mere mæthed. 

Hvis du også er vild med grønkålssalat, så er disse opskrifter med grønkål måske også noget for dig:

Grønkålssalat med bagte rødbeder og appelsin

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

2 Kommentarer

Christina 3. december 2019 - 20:50

5 stars
Virkelig lækker salat! Tak for opskriften :-)

Reply
Stinna 3. december 2019 - 21:27

Så dejligt at høre – mange tak :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.