Quinoasalat med tomatdressing

af Stinna

Quinoasalat med tomatdressing. Skøn salat med agurk, tomater, peberfrugt, feta og lækker tomatdressing.

Denne salat med quinoa minder om min tyrkiske bulgursalat kisir, som har (næsten) samme dressing. Denne salat er dog alligevel anderledes og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer – for den blev virkelig skøn og sommerlig. Jeg tænker at den især vil passe godt til sommerens grill.

Hvis du også er vild med quinoa, så er denne opskrift måske også noget for dig: Quinoafrikadeller

Opskrift på quinoasalat

Herunder får I opskriften på min quinoasalat. Den er nem at lave og smager virkelig skønt. Jeg har angivet den til fire personer, hvis den spises som tilbehør.

Quinoasalat med tomatdressing
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
10 min
 
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1,5 dl quinoa (ikke kogt)
  • 200 g cherrytomater
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1/2 stk. rødløg eller alm. løg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. paprika (jeg bruger sød paprika)
  • salt
Topping
  • salatost eller fetaost
Sådan gør du
  1. Start med at koge quinoa efter anvisning på posen i letsaltet vand.

  2. Imens skæres cherrytomater i halve og agurk skæres i tern. Peberfrugt skæres også i tern. Kom det i en skål.

  3. Hak løg fint og persille groft. Tilsæt det til skålen.

  4. Dressingen laves ved at røre alle ingredienserne sammen i en lille skål. Kom det over i salatskålen.

  5. Når quinoa er færdigt overhældes det med koldt vand og vandet dryppes fra. Kom det kolde quinoa i skålen og rør det hele godt rundt. Smag til med salt.

  6. Top salaten med salatost. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.