Bønnesalat – med kikærter, feta og persille

af Stinna

bønnesalat-3Bønnesalat – vegetarisk salat med bønner, kikærter, salatost og krydret dressing. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med salater. Men jeg er lidt salat kræsen, for jeg er virkelig træt af kedelige salater uden smag. I mit køkken elsker jeg derfor at eksperimentere med lækre salater, som mætter og er fulde af smag. Én af disse salater er denne bønnesalat, som blev virkelig vellykket.

Salaten er nem at lave, er billig og fungerer også perfekt dagen efter på madpakken.

Bønnesalat

Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • ½ stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g grønne bønner
  • 1 stk. dåse kikærter (240g)
  • 3 stk. tomater

Dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ tsk. spidskommen
  • lidt salt
  • ½ stk. citron

Topping

  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • fetaost / salatost

Sådan gør du

  • Kom de grønne bønner i en skål. Hæld kogende vand over og lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra og hak dem (jeg lavede dem i 1 cm længde).
  • Hak tomater, løg, hvidløg og persille.
  • Bland det med kikærter (som skylles godt inden!) og grønne bønner.
  • Nu skal der laves en dressing. Bland spidskommen, olie, salt og citron. Hæld det over salaten.
  • Rist solsikkekerner på en tør pande. De skal bare lige have farve. Drysses over salaten.
  • Top med feta. Velbekomme!

 

 

bønnesalat-4 bønnesalat-5bønnesalat-2

 

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

13 Kommentarer

13 Kommentarer

Sophie Philippsen 6. september 2015 - 10:23

Du har skrevet “1 håndfuld solsikkekerner” to gange. Jeg går ud fra at det er en fejl og man kun skal bruge en og ikke to håndfulde solsikkekerner? :-)

Reply
Stinna 6. september 2015 - 12:42

Selvfølgelig – godt spottet! Jeg retter det med det samme.

Reply
Katrine 6. september 2015 - 13:55

Spiste i det hele eller hvordan vil du mene holdbarheden er?
Jeg overvejer nemlig at lave det i aften, men vil lige høre om du tror det også er godt i morgen, hvis det bliver lidt rester :)

Reply
Stinna 6. september 2015 - 16:09

Det kan godt holde til dagen efter :-)

Reply
Katrine 6. september 2015 - 17:32

Mhh jeg har lige spist den og den kan klart anbefales, rigtig lækker! :)

Reply
Stinna 6. september 2015 - 18:59

Dejligt at du kunne bruge opskriften! :-)

Reply
Tina 10. september 2015 - 13:33

Gode ideer til at bruge andet en spidskommen, er ikke helt vild med det krydderi? :0)

Reply
Stinna 10. september 2015 - 16:42

Jeg vil anbefale dig at prøve det ;-)

Ellers så bare undlad det.

Reply
Lonnie Andersen 11. september 2015 - 07:42

Virkelig lækker og farvestrålende salat :)

Reply
Stinna 11. september 2015 - 08:03

Mange tak! :-)

Reply
Anna Warrington 11. september 2015 - 16:21

Hvor ser den bare skøn og lækker ud den salat! Jeg elsker alt med bønner og feta, så den skal klart prøves :D

Reply
Stinna 12. september 2015 - 11:28

Mange tak! Den er virkelig lækker :-)

Reply
Vegetardeller med spinat og mangochutney 12. maj 2016 - 19:36

[…] Serveres med mango chutney og en salat – fx denne. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy