Bønnesalat – vegetarisk salat med bønner, kikærter, feta og krydret dressing. Mættende og virkelig skøn vegetarisk salat.
Bønnesalat med feta
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er vild med salater. Men jeg er lidt salat kræsen, for jeg er virkelig træt af kedelige salater uden smag. I mit køkken elsker jeg derfor at eksperimentere med lækre salater, som mætter og er fulde af smag. Én af disse salater er denne bønnesalat, som blev virkelig vellykket.
Salaten er nem at lave, er billig og fungerer også perfekt dagen efter på madpakken.
Opskrift på bønnesalat
Bønnesalaten er lavet med grønne bønner og kikærter. Du kan sagtens skifte kikærter ud med fx kidneybønner. Fetaost bidrager med smag og fedme til salaten, som passer virkelig godt til. Salaten toppes med solsikkekerner eller mandler.
Bønnesalat
Ingredienser
- ½ stk. løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g grønne bønner
- 1 stk. dåse kikærter (240g)
- 3 stk. tomater
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk. spidskommen
- lidt salt
- ½ stk. citron
Topping
- 1 håndfuld solsikkekerner eller mandler
- fetaost / salatost
Sådan gør du
- Kom de grønne bønner i en skål. Hæld kogende vand over og lad dem stå et par minutter. Hæld vandet fra og hak dem (jeg lavede dem i 1 cm længde).
- Hak tomater, løg, hvidløg og persille.
- Bland det med kikærter (som skylles godt inden!) og grønne bønner.
- Nu skal der laves en dressing. Bland spidskommen, olie, salt og citron. Hæld det over salaten.
- Rist solsikkekerner på en tør pande. De skal bare lige have farve. Drysses over salaten.
- Top med feta. Velbekomme!
Tilbehør til bønnesalat
Som tilbehør til bønnesalat kan jeg anbefale. Ellers er salaten også god som den er – eller i en bøtte på madpakken.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
15 Kommentarer
Du har skrevet “1 håndfuld solsikkekerner” to gange. Jeg går ud fra at det er en fejl og man kun skal bruge en og ikke to håndfulde solsikkekerner? :-)
Selvfølgelig – godt spottet! Jeg retter det med det samme.
Spiste i det hele eller hvordan vil du mene holdbarheden er?
Jeg overvejer nemlig at lave det i aften, men vil lige høre om du tror det også er godt i morgen, hvis det bliver lidt rester :)
Det kan godt holde til dagen efter :-)
Mhh jeg har lige spist den og den kan klart anbefales, rigtig lækker! :)
Dejligt at du kunne bruge opskriften! :-)
Gode ideer til at bruge andet en spidskommen, er ikke helt vild med det krydderi? :0)
Jeg vil anbefale dig at prøve det ;-)
Ellers så bare undlad det.
Virkelig lækker og farvestrålende salat :)
Mange tak! :-)
Hvor ser den bare skøn og lækker ud den salat! Jeg elsker alt med bønner og feta, så den skal klart prøves :D
Mange tak! Den er virkelig lækker :-)
Hej
Er i tvivl, om persillen skal i selve salaten eller dressingen, da den står som ingrediens under dressing, men i beskrivelsen som værende en del af salaten
Det er ikke så vigtigt, men er rettet nu :-)
[…] Torsdag: Omelet med svampe og Bønnesalat […]