Øllebrød med flødeskum. Dét er en ægte barndomsklassiker for mig og hjemme hos os, spiste vi altid vores øllebrød med flødeskum på.
Øllebrød
Øllebrød smager skønt og er ganske nemt at lave. Min version er lavet på rugbrød uden kerner, hvidtøl, brun farin, sukker og vand. Min niece var med til at lave opskriften og hun har derfor været med til at bestemme, hvordan den bedste øllebrød smager. Vi blendede øllebrøden næsten helt fint og har tilsat et lille drys kardemomme. Så smager øllebrøden virkelig skønt og ikke for meget af syrligt rugbrød.
Udover flødeskum toppede vi grøden med lidt mælkechokolade.
Øllebrød med flødeskum
Ingredienser
- 500 g rugbrød (helst uden kerner)
- 2 dl mørk hvidtøl
- 2 spsk. brun farin
- 4 spsk. sukker
- 1 drys salt
- 7 dl vand
- 1/4 tsk. kardemomme
Topping
- 1/4 L piskefløde
- mælkechokolade
Sådan gør du
- Bræk rugbrød i mindre stykker. Kom det i en gryde.
- Tilføj de resterende ingredienser – hold lidt igen med vandet.
- Kog grøden ved middelvarme, til grøden har rette konsistens. Tilføj lidt mere vand, hvis du ønsker en mere lind grød.
- Blend grøden og smag den til med sukker.
- Serveres med letpisket kold flødeskum.
Øllebrød til børn
Øllebrøden vil jeg kalde virkelig børnevenlig – og især, fordi min niece var med til at udvikle opskriften. Hun ønskede dog, at vi næste gang skal blende grøden endnu finere.
Hvis du vil prøve andre opskrifter på grød, så kan jeg anbefale en klassisk havregrød eller min bagte havregrød.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.