Bagt havregrød med bær og mandler

af Stinna

Bagt havregrød

Bagt havregrød med bær og mandler. Skøn morgenmad med havregryn, bær, æg og mandler. Den bagte havregrød er nem at lave og så smager den så skønt. I denne version har jeg tilsat kardemomme, blåbær, hindbær og honning. Men du kan bruge lige de bær og krydderier du ønsker. 

Bagt havregrød

Grøden er virkelig nem at lave og passer sig selv i ovnen, mens man kan gøre sig klar imens. Herhjemme er den særligt et hit i weekenden, men den vil også fungere fint som hverdagsmorgenmad. 

Opskrift på bagt grød

Herunder får I opskriften på min bagt havregrød. Forvent ikke at den er sød som kage, men istedet er en nem og lækker form for morgenmad, som vi spiste med skyr. Portionen rækker til 2-3 personer. Måske flere, hvis der spises andet end skyr til. Herhjemme skærer vi en skive af den bagte grød – som spises med en ske.

Bagt havregrød

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 150 g havregryn du kan bruge både fine og grove
  • 2 stk. æg
  • 50 g. smør
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. kanel kan undlades
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 100 g frosne bær fx blåbær og hindbær
  • 50 g grofthakkede mandler

Sådan gør du

  • Smelt smør i en gryde.
  • I en skål blandes havregryn, æg, smør, kanel, honning, salt, kardemomme, mandler og mælk.
  • Rør det godt sammen.
  • Tilsæt de frosne bær og rør lidt rundt, så de er fordelt i dejen. Gem lidt til at toppe grøden med.
  • Kommes i en form beklædt med bagepapir. Jeg brugte en stor rugbrødsform.
  • Bages ved 200 grader (ikke varmluft) i ca. 30-35 minutter. Hold øje med den - den skal være let gylden, men må ikke blive brændt.
  • Spises med en klat skyr til.
  • Velbekomme!

Noter

Brug også gerne andre bær - eller kom lidt rabarber i grøden. 

Hvis du også er vild med grød, så kan jeg også anbefale min helt traditionelle havregrød.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

11 Kommentarer

Ida 4. september 2019 - 11:33

Hej Stinna
Det ser lækkert ud og en lidt anderledes måde at lave havregrød på :)
Kan man gemme noget til dagen efter? Og kan/skal man så varme den op igen? :)

Reply
Stinna 5. september 2019 - 18:50

Kære Ida,
tak skal du have :-) Det har jeg ikke forsøgt, men det tror jeg godt. Jeg ville nok varme det i mikroovn eller i ovnen.

Reply
Ida 6. september 2019 - 07:08

Kære Stinna
Det prøver jeg!
Tak for det og tak for alle de andre gode opskrifter også :)

Reply
Katrine 16. november 2019 - 18:45

Hej stinna

Hvor mange kalorier er der i den bagt havregrød?

Hilsen Katrine

Reply
Stinna 17. november 2019 - 10:25

Hej Katrine, det ved jeg ikke :-)

Reply
Corrina Holzmann 4. februar 2021 - 10:48

5 stars
Så fik jeg afprøvet denne opskrift og ligesom de mange andre jeg har prøvet fra dig af, så er den godkendt!! :-)

Reply
Stinna 4. februar 2021 - 11:18

SÅ dejligt at høre, mange tak :-)

Reply
Lea 9. juli 2022 - 18:15

Hej Stinna
Jeg glæder mig til at prøve opskriften
Men jeg vil lige spørge kan det fryses ned?
Vh Lea

Reply
Stinna 22. august 2022 - 11:19

Dejligt at høre :-)
Jeg har ikke forsøgt at fryse det ned desværre. Men mon ikke?

Reply
Sophia 8. januar 2023 - 11:38

Hej,
Hvor langt tid kan den holde i køleskabet?

Reply
Stinna 17. januar 2023 - 19:27

Hej, et par dage vil jeg gætte på :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.