Havregrød med æg

af Stinna

Havregrød med æg

Havregrød med æg – skøn og mættende opskrift på havregrød. Jeg kom forleden i tanke om, at jeg slet ikke har skrevet op min yndlings grød. Denne grød spiser jeg ret ofte, dog kan den sagtens variereres.

Havregrød med æg

Jeg kan bedst lide min havregrød med kanel. Derudover tilsætter jeg banan i min grød for at søde den og så tilsætter jeg altid et æg. Nu må I ikke rynke for meget på næsen, men ét æg i havregrød gør virkelig grøden cremet og gør, at man bliver virkelig mæt af sådan en portion. Normalt synes jeg ellers ikke at havregrød holder mig mæt længe – men denne gør! Ægget røres ud mens grøden er helt varm, så ægget er altså ikke råt når det spises. Jeg topper min grød med mandler og drysser gerne med kanel. Jeg har ellers en idé om, at min næste morgengrød skal være med vanille. Hvordan laver I havregrød? Jeg har set, at man kan få grød på en café i Aarhus. Det MÅ jeg altså snart få prøvet.

Læs også: Raw cashew choko-grød og Chiagrød med kokosmælk og vanille

Havregrød med æg

Forb. tid3 minutter
Tilb. tid5 minutter
Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 portion
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1/2 stk. banan i skiver
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1 stk. æg
  • Lidt mandler, banan og kanel til topping.

Sådan gør du

  • Kom havregryn, vand, mælk, kanel og banan i en gryde. Bring det i kog.
  • Når havregrøden næsten er færdig, tilsættes ægget og der røres godt rundt.
  • Server grøden med lidt mandler, banan og kanel som topping.

Havregrød med æg

Havregrød med æg

Havregrød med æg

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

17 Kommentarer

Heidi 7. august 2013 - 09:49

hej lækkert – havregrød er også en af mine morgenmad favoritter :) jeg elsker at putte moset banan i, proteinpulver med chokolade og lidt nødder. Det er den rene banana split dessert :) soo good. I de her frugt tiderkan jeg også finde på at koge grød (æble, jordbær, rabarber) og putter i. det er også godt.

Reply
Stinna 7. august 2013 - 13:00

Jeg må prøve den variant :-) Jeg kommer ofte også en masse frugt i, som så bliver kogt til grød :-)

Reply
Simon 7. august 2013 - 10:21

Et rå æg?

Reply
Stinna 7. august 2013 - 12:58

Ja jeg kommer et rå æg i :-) Så rører jeg det i et minuts tid, så det ikke længere er rå :-) Man kan selvfølgelig bruge past. æg, hvis man hellere vil det :-)

Reply
Maria 7. august 2013 - 13:05

Havregrød med æg er SÅ lækkert! Det gør lige grøden en ekstra tand cremet + ekstra protein er ikke af vejen heller.. :)

Reply
Stinna 7. august 2013 - 13:33

Det er nemlig vildt lækkert :-)

Reply
Stine BB 7. august 2013 - 16:24

Hmm, har aldrig hørt om tipset med ægget, måske skal det prøves ;-)
Aftenen før sætterjeg 1dl havregryn + hørfrø og solsikkekerner (forskelligt hvor meget jeg putter i ~ca 3 spsk af hver) 1 dl mælk og 1 dl vand over i en gryde med frosne bær – blåbær, hindbær, brombær.
Så er den klar til næste morgen hvor den selvfølgelig skal varmes op….

Reply
Stinna 7. august 2013 - 17:12

Det skal du helt bestemt prøve :-)
God idé med at sætte det i en gryde. Jeg har også læst om ‘overnight oats’, hvor det så spises koldt om morgenen. Det må også prøves :-)

Reply
Louisa 25. august 2014 - 09:41

Mums, den må prøves! :-) Er det ren kanel, eller kanelsukker, som du kommer i selve grøden?

Reply
Stinna 25. august 2014 - 09:43

Det er bare kanel :-) Men kanelsukker vil sikkert smage lækkert!

Reply
Jane Carlsen 14. august 2015 - 07:27

Tak :-)
Spiste en portion med jordbær. Lækkert !

Reply
Stinna 14. august 2015 - 09:18

Dejligt du kunne lide det :-) Det lyder lækkert med jordbær :-)

Reply
Sally 10. januar 2016 - 11:30

Til de laktose intolerante. Prøv med havremælk! Så lækkert!

Reply
Stinna 10. januar 2016 - 11:31

Tak for tippet! :-)

Reply
Annette 21. marts 2016 - 13:49

Jeg laver en portion hvor jeg kommer lidt af urtekrams økologiske gurkemeje, ingefær, kanel i, og supplere med lidt citronsaft, himalayasalt, og rosiner.. Smager Skønt :)

Reply
Stinna 24. marts 2016 - 22:53

Det lyder lækkert! :-)

Reply
Annette 21. marts 2016 - 13:55

Nåååå Ja Husk lige at komme en Stor Tsk Økologisk Klat Kokosolie ovenpå Med Smag :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.