Hasselback knoldselleri

af Stinna

Hassekback knoldselleri er en smagfuld ret med knoldselleri, hvor knoldselleri bages i ovnen. Opskriften er inspireret af hasselback kartofler og laves derfor på nogenlunde samme måde.

Herhjemme var hele familien vilde med dette hasselback selleri.

I denne opskrift skæres der en masse riller i knoldselleriet, som derefter pensles med den lækreste marinade. Derefter bages det i ovnen til det er mørt – og derefter er det blot at spise det. Det kan bruges som tilbehør til retter, hvor du ellers ville servere hasselback kartofler – eller måske som en del af den vegetariske julemiddag. Prøv også gerne min opskrift på Hasselback butternut squash.

Hasselback knoldselleri

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 stk. knoldselleri

Marinade

  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. tørret hvidløg
  • 1/2. tsk paprika
  • 20 g smør
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 tsk. brun farin

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skræl knoldselleri med en skarp kniv og skær det i halve.
  • Lav derefter ridser med en skarp kniv – lav dem dybe, men uden at skære hele vejen i gennem.
  • I en skål røres ingredienserne til marinaden sammen.
  • Kom de halve knoldselleri i et ildfast fad.
  • Fordel marinaden over knoldselleriet (skal vende med rillerne opad). Fordel det gerne med en pensel.
  • Bages midt i ovnen i 35-40 minutter – eller til det er mørt.
  • Server gerne med en klat smør på toppen.
  • Velbekomme.

Denne opskrift er slet ikke svær at lave og kræver ikke specielt lang tid at forberede. Du skal blot bruge en skarp kniv, så du kan lave de vigtige riller i knoldselleriet. Jeg fik engang et tip om, at du kan placere to skærebræt på hver side af en kartoffel (eller her et halvveret knoldselleri), når du skal skære rillerne. Så slipper du for, at komme til at skære hele vejen gennem knoldselleriet.

Lav gerne så mange riller, som du kan. Det giver den bedste smag og sprødhed. 

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.