Linsedeller – vegetardeller med grønne linser og havregryn

af Stinna

linsedellerEndnu en madpakke-idé. Lækre linsedeller med grønne linser og havregryn – og selvfølgelig forskellige krydderurter. Som vegetar laver jeg ret ofte en type for veggiedeller, da de er nemme at lave og kan spises som tilbehør til de fleste retter.

Da jeg skulle lave madpakke forleden, endte jeg med at finde en dåse grønne linser i køkkenskabet og tryllede dem om til disse vegetardeller, som jeg så kunne have med på madpakken.

De kan selvfølgelig også spises, selvom de ikke skal med på madpakken. Jeg tænker at de vil være rigtig gode til en salat, lidt dip eller måske som fyld i en madpandekage.

Nu til selve opskriften på linsedeller.

Linsedeller – vegetardeller med grønne linser og havregryn
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 10
Ingredients
  • 1 dåse grønne linser (255 g grønne linser, kogte)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt koriander
  • 2 æg
  • 2 dl havregryn, finvalsede
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/2 tsk. salt
  • lidt rød chili
  • 1 håndfuld frisk koriander (kan undlades)
  • olie til stegning
Instructions
  1. Skyl linserne godt.
  2. Kom linserene i en skål.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt det til skålen.
  4. Tilsæt spidskommen, koriander, æg, havregryn, hvedemel, salt, finthakket chili og hakket frisk koriander.
  5. Rør det hele godt rundt. Du skal kunne forme frikadeller af dejen. Ellers skal der tilsættes lidt mere hvedemel, eller hvis dejen er for tør, så muligvis et æg mere.
  6. Kom olie på en pande.
  7. Form linsedellerne med hænderne og placer dem på panden.
  8. Steges på begge sider til de er gyldne.
  9. Velbekomme.

Jeg håber virkelig ikke at I er trætte af mine madpakke-indlæg endnu. For i disse dage laver jeg mest mad, som også nemt kan spises med på madpakken. Det skal være nemt, smage godt, mætte godt og ikke tage en hulens masse tid at tilberede. Derfor er jeg ret vild med en ret som denne, hvor jeg så kan komme dem i en bøtte sammen med salat og  så er der nem frokost.

Du er også velkommen til at følge med på instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Print Friendly, PDF & Email
10 Kommentarer

10 Kommentarer

Kristina K 22. september 2017 - 19:11

Tak for endnu en super laekker opskrift! Mine unger elsker dem og har allerede bedt mig lave dem igen snart!

Reply
Stinna 22. september 2017 - 22:51

Ej hvor dejligt – tusind tak for tilbagemeldingen :-)

Reply
hatice 17. februar 2018 - 17:08

kan man bruge røde linser i stedet for grønne? :)

Reply
Stinna 18. februar 2018 - 22:26

De giver ikke samme konsistens, idet røde linser koger ud. Men du kan prøve – tilsæt evt. noget havregryn ekstra :-)

Reply
Sommersalat med broccoli, feta og granatæble - Stinna 9. maj 2018 - 13:54

[…] Spis evt. salaten sammen med disse veggiedeller: Linsedeller – vegetardeller med grønne linser og havregryn […]

Reply
Salat med butterbeans, persille og feta - Stinna 18. maj 2018 - 16:19

[…] Linsedeller – vegetardeller med grønne linser og havregryn […]

Reply
Mette larsen 1. maj 2019 - 10:38

Hej Stinna
Jeg elsker den her opskrift og bruger den tit! Dog er jeg begyndt at eksperimentere som veganer, og ville høre om du ved/tror man kunne bruge aquafaba istedet for æg? Mange kærlige hilsner Mette

Reply
Stinna 3. maj 2019 - 09:26

Hej Mette. Dejligt at høre :-) Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med, så det ved jeg desværre ikke.

Reply
Danielle 8. oktober 2019 - 17:47

Virkelig gode ! De har en rigtog god smag, men også en god konsistens.
Jeg er vild med dine opskrifter, de er lige efter min smag

Reply
Stinna 9. oktober 2019 - 08:03

SÅ dejligt at høre. Tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.