Bønnefrikadeller – vegetariske frikadeller med bønner. Nemme bønnedeller med persille, æg, tomater, løg og mel. Da jeg bruger det meste af min tid på farten lige for tiden, så bruger jeg meget tid på at udtænke gode madpakke idéer. Min madpakke skal være nem, lækker og særligt mættende. Derfor fandt jeg i sidste uge på disse vegetarfrikadeller, som er geniale til en salat eller på et stykke groft brød.
Opskrift på bønnefrikadeller
Bønnefrikadellerne er lavet med bønner. Jeg har brugt butterbeans, som er hvide bønner. Men du kan også sagtens lave dem med kikærter eller hvad du lige har i skabet. Du er også velkommen til at prøve min variant af vegetarfrikadeller med edamamebønner.
Opskriften herunder rækker til cirka 10 bønnedeller. Herhjemme spises de som tilbehør til aftensmaden, i sandwicher eller på en rugbrød. Opbevar dem på køl.
Bønnefrikadeller
Ingredienser
- 240 g bønner - jeg brugte butterbeans fra dåse (1 dåse)
- 5 stk. små tomater (ca. 55g)
- 2 stk. æg
- 1 stk. lille rødløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. majsmel
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du
- Blend ovenstående ingredienser sammen.
- Tænd for panden, jeg steger altid grøntsagsdeller ved middel varme.
- Server med en god salat til. De holder sig lækre nogle dage i køleskab. Velbekomme!
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
12 Kommentarer
De ser lækre ud; fin sammensætning af ingredienserne. Glæder mig til at prøve dem – jeg elsker den dér konsistens når man steger noget med bønner, falafel osv. Mums :)
/Sheila
Tak skal du have :-) Skriv gerne når du har prøvet dem!
Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange jeg har lavet dem her. De er sååå gode og nemme!
Åh! Måske jeg også selv snart skal lave dem igen! :-D
Hej Stinna, har du et alternativ til tomat? Jeg kunne vildt godt tænke mig at lave de lækre deller, men står desværre i den dumme situation at jeg ikke bryder mig om tomat :(
Hej Camilla. Jeg ville prøve med en anden grøntsag – fx revet squash?
Hej Stinna.
Jeg er ny til din blog og må jeg først starte med at sige, hvor dejligt mange opskrifter du har! De ser alle sammen virkelig, virkelig, lækre ud!! :D
Jeg er selv vegetar fordi jeg ikke bryder mig om smagen og teksturen. Alle de andre gode årsager til at spise plantebaseret er bare bonusser :D
Men.. Jeg ville egentlig skrive en kommentar fordi jeg ville høre om man kan bruge hvilken som helst slags mel? Du skriver majsmel, men er det bare for at holde på det?? I så fald kan man vel godt bruge almindeligt mel? Eller hvad?
Mvh. Stephanie.
Hej Stephanie, tusind tak for din kommentar :-) Dejligt at du kan lide min blog og bruge mine opskrifter.
Jeg bryder mig heller ikke om smag og tekstur på kød.
I denne opskrift bruger du bare den slags mel du lige har. Det er ligesom i almindelige frikadeller, bare for at holde sammen på ‘farsen/dejen’. Skriv gerne hvordan de bliver :-)
Hilsen,
Stinna
Hej Stinna.
Tak for dit hurtige svar.
Jeg lavede dem med almindeligt mel – dog puttede jeg 3,5 ske i, da jeg synes de var lidt svære at vende ellers. Men de blev rigtig gode! Jeg er så glad for denne opskrift, og det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem. Jeg har spist 2 og de er meget mættende også! Det må være bønnerne.
Skønt :-) Dejligt at du kunne bruge opskriften.
Kan de mon fryses?
Det tror jeg sagtens, men jeg har ikke forsøgt :-)