Sunde pandekager med havregryn

af Stinna

Sunde pandekager med havregryn. Endelig weekend! Selvom jeg startede på studie i onsdags og egentligt kun har været afsted i to dage i denne uge, så kan jeg godt mærke at jeg er træt. Jeg har haft lidt forskellige møder ved siden af i denne uge, alle sammen nogen som har krævet lidt ekstra og derfor har jeg virkelig fået brugt hovedet.

Sunde pandekager

I Aarhus er det gråvejr i dag og er der noget bedre end gråvejr med pandekager? Disse pandekager er lavet af havregryn, æg og vanillepulver. De er SÅ lette at lave og kan rulles, så der kan komme lækkert fyld i. Jeg valgte dog at toppe mine med bær, smeltet chokolade og mandelflager, men det kunne også være skønt med marmelade i. Ofte spiser jeg små tykke bananpandekager, men engang imellem er det lækkert med søde tynde pandekager – som kan rulles. Pandekagerne er lavet uden banan, da flere af jer har efterspurgt opskrifter uden banan. Man kan dog sagtens tilsætte én meget moden banan til dejen, hvis man hellere vil det.

Hvis du også er vild med pandekager, så prøv også disse: Pandekager med speltmel – sukkerfri.

Sunde pandekager med havregryn

Opskriften er faktisk en gentagelse her fra bloggen. De blev så gode sidst jeg lavede dem, at jeg ikke tænkte at det er nødvendigt med en ny opskrift. Jeg deler den dog med jer her igen, da der sikkert er nogen der ikke så dem sidst. Så herunder finder I opskriften på sunde pandekager. (Den gamle opskrift finder I lige her).

Herhjemme spiser vi både pandekagerne til morgenmad i weekenden eller som en lille lækker dessert.

Opskrift på sunde pandekager uden banan:

Sunde pandekager med havregryn
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 

Lækre sunde pandekager lavet med havregryn.

Ret: Morgenmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 æg
  • 2,5 dl mælk jeg brugte rismælk
  • 100 g havregryn
  • 1 tsk vanillepulver ikke sukker
  • lidt salt
  • 1 tsk sødende fx honning, agavesirup, 2 dadler eller sukrin
  • kokosolie til stegning
Sådan gør du
  1. Blend havregryn til mel. Dette gøres i en minihakker / blender.
  2. Tilsæt æg, mælk, vanilepulver, lidt salt, lidt sødt og pisk det hele godt.
  3. Steges i lidt olie på en pande. Jeg brugte en pandekage-pande, som er lidt mindre end almindelige stegepander. Jeg fik 4-5 stk. ud af denne opskrift.
  4. På disse pandekager kom jeg bær, smeltet mørk chokolade og mandelflager. Men kom i, hvad du selv synes – de vil også være lækre med en hjemmelavet hindbær-marmelade.


Hvis du vil se flere madbilleder, så følg også gerne med på min instagramprofil. Her deler jeg dagligt madbilleder og små stories af, hvilket mad jeg laver i min hverdag.

Print Friendly, PDF & Email
10 Kommentarer

10 Kommentarer

Kaya 2. september 2016 - 15:39

Kære Stinna, du skriver at pandekagerne er af havregryn, æg og banan, men der er ingen bananer i opskriften. Mener du mælk?

Reply
Stinna 3. september 2016 - 08:24

Hov – nej det er da gået for stærkt. Jeg har netop valgt at lave dem uden, da mange efterspørger opskrifter uden banan. Men har lavet dem én gang med en blendet banan i og det kan også sagtens fungerer. Tak fordi du lige opdagede fejlen! :-)

Reply
Julie 2. september 2016 - 16:38

Dem skal jeg prøve! Eftersom jeg har lavet så meget syltetøj her til sommer ville det være rart med nogle sundere tynde pandekager at spise det til :)

Reply
Tynde quinoapandekager - bagt med quinoamel - Stinna 28. november 2016 - 09:26

[…] er lavet lidt som mine Søde tynde pandekager, men er så lavet med en anden type mel. Normalt bruger jeg ikke så specielle ingredienser her på […]

Reply
Sukkerfri pandekager med havregryn - Stinna 12. januar 2017 - 11:47

[…] jeg lavede i går, tog udgangspunkt i denne opskrift: Søde tynde pandekager. Jeg har dog valgt at lave en sukkerfri variation og resultatet blev rigtig […]

Reply
Ditte 2. april 2017 - 19:46

Kan man lave dem uden æg ? Har du et alternativ

Reply
Stinna 3. april 2017 - 19:47

Hej :-) Det ved jeg desværre ikke lige hvad skulle være. Måske nogle loppefrøskaller?

Reply
Luna Corell 8. april 2017 - 18:48

Ved du hvor mange kcal der er i dem? :)

Reply
Stinna 9. april 2017 - 09:11

Hej, jeg tæller ikke selv kalorier, så det ved jeg ikke :-)

Reply
Sukkerfri pandekager med havregryn - glutenfri og sukkerfri pandekager 6. august 2017 - 22:22

[…] jeg lavede i går, tog udgangspunkt i denne opskrift: Søde tynde pandekager. Jeg har dog valgt at lave en sukkerfri variation og resultatet blev rigtig […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.