Raw chocolate brownie med kokosfrosting og friske hindbær

af Stinna

Raw chocolate brownie med kokosfrosting

Lækker raw brownie med kokosfrosting og friske hindbær – lyder det ikke skønt? Kagen her lavede jeg i forgårs, hvor jeg (ramt af jetlag) ikke kunne sove. Jeg var lækkersulten og havde sådan lyst til at eksperimentere i køkkenet, efter at have spist ude i de sidste 14 dage. Kagen består af en raw browniebund og på toppen er der en skøn kokosfrosting (eller kokoscreme) med kakao. Kagen spises halv-frossen og med friske hindbær. Jeg serverede den for to veninder og de var begge så begejstrede, at jeg lovede at dele opskriften – så den får I her.

Bunden på disse raw brownies er mine raw brownies, men hvor jeg har erstattet valnødder med mandler. Jeg har både spist denne halv-frossen og tøet op og min dom må være, at den smager lige godt. Jeg serverede kagen med friske hindbær på, som giver et frisk syrligt modspil til den søde brownie.

Raw brownie med hindbærtopping

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
No ratings yet

Ingredienser

  • 40 stk. bløde dadler uden sten
  • 200 g mandler
  • 3 spsk. kokosolie
  • 4 spsk. vand
  • lidt salt
  • 10 spsk. kakaopulver

frosting

  • 1-2 dl fed kokosmælk allerhelst den fede del. Jeg brugte 1 dåse, som var meget cremet. De fleste kokosmælk er allerede delt, især de økologiske, men ellers kan de skille ved at dåsen kommes på køl natten over i køleskabet. Jeg brugte en virkelig cremet variant fra Änglamark.
  • 10 stk. dadler
  • 1-2 spsk. ahornsirup / agavesirup / honning
  • 1/2 tsk. vanillepulver
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. kokosolie

pynt

  • friske hindbær
  • smeltet mørk chokolade

Sådan gør du

  • Først laves brownie.
  • Blend dadler og vand sammen til en ens masse.
  • Blend nu mandlerne – fint, men ikke fint som mel. Jeg kan godt lide, at der stadig er nogle stykker i (som på billedet).
  • Bland dadelmassen med kokosolie, lidt salt og kakaopulver.
  • Tilsæt mandlerne og bland det godt sammen.
  • Kommes i en form beklædt med bagepapir. Min form var ca. 10 x 15 cm, alt efter hvor høje du ønsker stykkerne. Jeg fik 12 små konfekt stykker ud af opskriften.
  • Sæt kagen på køl i 30 minutter. Imens laves frostingen.
  • Smelt kokosolie i en gryde. Om sommeren er mit kokosolie allerede flydende når det er i krukken.
  • Tag den fede del ud af kokosmælken. Dette svarer til 1-2 dl. Ved den kokosmælk jeg brugte var kokosmælk allerede skilt, men ellers kan man sætte kokosmælk på køl i 1 døgn - så skiller den.
  • Blend dadler fint eller mos dem med en gaffel.
  • Bland kokosmælken, smeltet kokosolie, blendede dadler, sirup, vanillepulver og kakaopulver i en skål.
  • Rør det godt rundt og hæld det over kagen.
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3 timer - eller gerne natten over.
  • Skæres i skiver. Et tip er at skylle kniven i varmt vand imellem hvert stykke, så bliver det skåret finere.
  • Toppes med friske hindbær.
  • Opbevares enten på frys eller i køleskab. Frostingen holder formen i køleskabet, men hvis man ønsker en semi-frozen variant, tages den blot ud af fryseren 20-30 minutter før servering.
  • Velbekomme!

Er du vild med rawcake? Så læs også: Raw mini jordbærtærter og Små no-bake chokolade-mousse kager.

Raw chocolate brownie med kokosfrosting Raw chocolate brownie med kokosfrosting Raw chocolate brownie med kokosfrosting

18 Kommentarer

Anna Warrington 15. februar 2017 - 10:02

Jeg kan slet ikke komme mig over, hvor lækre de her ser ud Stinna! :D

Reply
Stinna 5. marts 2017 - 10:51

Mange tak Anna :-)

Reply
Trinemaija 15. februar 2017 - 11:49

Hey…
Er det bare mig, eller er der valnødder i? Og mandler?
Synes nemlig kun der står mandler, men mår jeg læser om hvordan jeg gør står valnødder ☺

Kh Trinemaija

Reply
Stinna 15. februar 2017 - 16:34

Det er kun mandler – det er rettet nu :-)

Reply
Matilde 15. februar 2017 - 20:44

Den del af kokosmælken du bruger til det øverste lag – er det den tykke eller den tynde? Går udfra det er den tykke? Jeg har ikke prøvet at lave sådan noget før, så var lige nødt til at spørge.
Den ser så lækker ud!

Reply
Stinna 15. februar 2017 - 21:16

Det er den tykke :-) Dog var mit ikke helt fast.

Reply
Tiana 27. februar 2017 - 21:23

Hej Stinna!
Får besøg af mine forældre på onsdag, så kunne godt tænke mig, at prøve dem her af! Er sådan lidt i tvivl i forhold til de bløde dadler uden sten, er det dem du køber i æsker?

Reply
Stinna 28. februar 2017 - 09:18

Hej! Jeps det er det :-) Og så fjerner du bare stenene. Du kan også bruge de tørrede i pose, men så skal de lige i varmt vand først.

Reply
Trine 12. november 2017 - 11:13

Hold nu op hvor ser de lækre ud de skal helt sikkert prøves.. hvad for noget kakao pulver bruger du, kan man bruge Raw kakaopulver??

Reply
Stinna 13. november 2017 - 17:25

Tusind tak :-) Det kan du sagtens, men smag lige til undervejs – raw kakao er oftere mildere i smagen end almindeligt kakaopulver (som er ristet)

Reply
Tina 26. oktober 2020 - 10:50

Fem stjerner til denne opskrift!

Reply
Stinna 26. oktober 2020 - 17:00

Tusind tak :-)

Reply
Morten 23. december 2021 - 12:14

Har lige blandet det hele og lagt i fad – men tofarvet er det ikke blevet. Hvad har jeg gjort forkert?

Reply
Stinna 23. december 2021 - 12:15

Hej. Har du kommet frostingen på toppen? :-)

Reply
Morten 23. december 2021 - 12:22

Ja, men den har samme farve som brownieen….

Reply
Stinna 23. december 2021 - 14:43

Øv, det har jeg ikke prøvet før. Måske din kakao er kraftigere, end den jeg bruger :-)

Reply
Morten 23. december 2021 - 15:54

Jep, det er muligt. Tak for de hurtige svar og for de mange gode og super velsmagende opskrifter!

Reply
Stinna 23. december 2021 - 18:22

Dejligt at du kan lide mine opskrifter – tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.