Små no-bake chokolade-mousse kager

af Stinna

no-bake-muffins-3Små no-bake chokolade-mousse kager. Da det igår stormede og jeg blev ramt af lækkersult, så måtte jeg på jagt i mit køkken efter ingredienser, som jeg kunne lave kage ud af. Heldigvis havde jeg vildt forskellige lækre ingredienser i skabene og det blev der disse lækre sundere chokolade-mousse muffins ud af. Egentlig kunne man kalde disse kager for rawcake, men da jeg har valgt at smelte almindelige chokolade, er de ikke helt raw – men derfor kalder jeg dem for no-bake muffins.

Små no-bake chokolade-mousse kager

Ret: Dessert
Køkken: Vegansk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

bund

  • 65 g mandler
  • 5 stk. dadler dem fra en papæske i grøntafdelingen
  • 1 spsk. kokosolie
  • salt

fyld

  • 1 dl fed kokosmælk * * Stil en kokosmælk på køl. Herved skilles den fede del og den vandede del. Det er kun 1 dl af den fede del, der skal anvendes.
  • 50 g mørk chokolade - jeg bruger en øko 85% uden mælk
  • 1 spsk. kokosolie

Sådan gør du

  • Bland det fede kokosmælk, smeltet mørk chokolade og kokosolie sammen. Sæt til side i en skål.
  • Nu laves bunden. Hak mandler fint.
  • Blend dadler, salt og kokosolie sammen.
  • Bland mandlerne og dadelmassen sammen.
  • Kom mandelmassen i små muffinsforme (jeg brugte dem af silikone).
  • Kom chokolademassen ovenpå.
  • Stil på køl i en times tid, til chokolademassen er stivnet.

no-bake-muffins-5 no-bake-muffins no-bake-muffins-6

 

34 Kommentarer

Matilde 11. januar 2015 - 12:33

Mums, de ser lækre ud!
Hvor længe tror du, at de kan holde sig i køleskabet?

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 16:20

Tak :-) Jeg ved det faktisk ikke, men sikkert et par dage på køl – ellers ville jeg opbevare dem på frost, inden de skal spises! :-)

Reply
Meggie 11. januar 2015 - 13:11

Hej Stinna
Hvor lyder de bare død lækre….;) skal man smelte den fede kokos mælk inden man blander dem med chokolade og olie?-tænkte bare om det blev grynet hvis man blandede det varme med det kolde?

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 16:20

Jeg smeltede det ikke. Det blev helt lækkert cremet :-)

Reply
Betina 11. januar 2015 - 15:02

Hvor mange styks fik du ud af opskriften? De er et must try! :)

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 16:19

4 små muffins – det er skrevet i opskriften nu :-)

Reply
sandra 11. januar 2015 - 16:12

Kunne man bruge andet end kokosmælk? Fløde fx?

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 16:19

Jeg tror det bliver for tyndt. Så skal det ihvertfald piskes :-)

Reply
Kit 11. januar 2015 - 17:43

De ser super lækre ud. Måske det er et dumt spørgsmål, men jeg har aldrig brugt kokosmælk før, smager de meget af kokos? :-)

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 17:48

De smager ikke af kokos – synes jeg ihvertfald ikke :-)

Reply
Line 11. januar 2015 - 19:26

Dejlig med en glutenfri og laktosefri dessert til os der har allergi. Den vil jeg prøve at lave

Reply
Stinna 11. januar 2015 - 20:02

Jeg håber du vil synes om den :-)

Reply
Laura 13. januar 2015 - 20:33

Nej, hvor ser de lækre ud! Det ligner helt små Sarah Bernhard kager :-) Må laves asap!

Reply
Stinna 14. januar 2015 - 10:32

Tak skal du have ! :-)

Reply
Betina 14. januar 2015 - 01:49

Vil lige sige tusind tak for opskriften! De smager virkelig virkelig godt og moussen har en perfekt konsistens! :)

Reply
Stinna 14. januar 2015 - 10:32

Dejligt at du også kan lide dem – og velbekomme :-)

Reply
Line 19. januar 2015 - 20:33

MUMS!!! Hvor ser de bare alt for lækre ud!
De MÅ simpelthen prøves en dag!!

Reply
Stinna 19. januar 2015 - 23:47

Mange tak :-)
Jeg håber du får dem prøvet !

Reply
Katrine 22. januar 2015 - 22:20

Hej og hvor ser de da bare dødlækre ud :)
Dem vil jeg gerne prøve – jeg vil bare lige spørge dig om du ved, hvad 85 % chokolade indeholder?
Jeg skal igang med ny kost, og jeg må hverken få stivelse eller sukker, laktose.. Så jeg er i tvivl om den chokolade indeholder. Jeg har prøvet at finde ud af det på nettet men ik blevet klogere :-)

Håber du kan hjælpe mig lidt

Reply
Stinna 22. januar 2015 - 22:47

Mange tak ! :-)
Det står altid bagpå. 85% mørk chokolade indeholder oftest disse ingredienser: Kakaomasse, kakaosmør, rå rørsukker, nogle gange også lidt andet. Der er derfor sukker i dem, men ikke laktose. Hvis du tager i en helsekost, har de ofte mørk chokolade sødet med stevia :-)

Reply
Katrine 23. januar 2015 - 12:53

Hej og 1000 tak for det – jeg kigger på det, for det skal nemlig være uden mælk, laktose, stivelse og har læst et eller andet sted at man kan få det uden sukker… Så nu må jeg se hvad jeg finder :)
Tak for dit svar og glæder mig til at lave disse lækre “kager” :-)

Reply
Ina 26. januar 2015 - 07:21

Hejsa :)
Smagte en af disse kager i fredags – mums hvor er de bare gode! Jeg skal lave dem selv :)
Du skriver de godt kan komme i fryseren, men ved du hvor lang tid inden brug, at de skal tages op?

Reply
Stinna 26. januar 2015 - 10:30

Dejligt at du kan lide dem!
Jeg tænker nok 20 minutter før, men ellers skal de bare lige være optøede :-) De kan også sættes på køl!

Reply
Trine Ljungstrøm 5. marts 2015 - 13:34

Kan man bruge kokossmør istedet for det fede fra kokosmælken? Bliver det lige så lækkert og luftigt?

Reply
Stinna 5. marts 2015 - 16:11

Jeg tror det bliver for kompakt :-) Men har ikke forsøgt.

Reply
Britt Morsing 14. april 2015 - 13:45

Hej Stinna :)
Hvor ser de lækre ud! Jeg er i den uheldige situation at jeg ikke kan tåle dadler. Og det er der rigtig tit i “sunde” desserter. Har du et alternativ? Generelt eller bare i denne opskrift?

Hilsen Britt.
Ps. Elsker at følge din blog, den er super inspirerende!

Reply
Stinna 14. april 2015 - 14:31

Hej Britt! Mange tak for din søde besked :-)
Kan du tåle andet tørret frugt? For så ville jeg prøve med fx figner?

Reply
Britt Morsing 21. april 2015 - 20:12

Nå ja det kunne være en ide! Tak for hjælpen :)

Reply
Maria 5. maj 2015 - 07:18

De er fantastiske! Tak for en meget inspirerende blog

Reply
Stinna 7. maj 2015 - 10:56

Mange mange tak :-)

Reply
Sanne 6. maj 2015 - 13:22

Hej Stinna
De ser rigtig spændende og lækre ud, men kan man mon bruge noget andet end kokosolie? :)

Reply
Stinna 10. maj 2015 - 08:23

Hej Sanne,
så skulle det måske være en smagsneutral olie. Jeg har kun forsøgt med kokosolie :-)

Reply
Aya 17. marts 2019 - 08:52

Hej stinna
Ved du hvor man købe vegetarisk chokolade fra?

Reply
Stinna 17. marts 2019 - 09:03

Hej Aya,
hvis det er chokolade uden mælk du er på jagt efter, så kan det købes i helsekostbutikker eller på nettet :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.