Raw mini jordbærtærter

af Stinna

jordbærtærter

I morgen fortæller kalenderen, at det allerede er første maj. Selvom jeg synes vejret nærmere minder om marts-vejr, fik jeg i sidste uge lyst til en lidt sommerlig dessert. Derfor lavede jeg i sidste uge disse små lækre raw jordbærtærter, med fyld af cashewnødde-creme.

Da jeg for nogle år siden arbejdede på Råbar i Aarhus, elskede jeg virkelig rawcakes – altså kager der er rå og ikke skal bages. Efter jeg stoppede dernede, har jeg afprøvet lidt forskellige opskrifter herhjemme. Fx min raw brownie og min raw cheesecake. Det nemme ved disse kager er, at de blot skal på køl efter de er lavet – og så kan de fryses!sunde-jordbærtærter

Nå, men nu til disse kager. Jeg er vild med jordbærtærter og fik derfor lyst til, at lave/bage nogle små raw jordbærtærter. De er ikke knasende sprøde, men er bløde og perfekt til en god kop kaffe. Herhjemme blev de hurtigt spist, men ellers kan de holde sig på køl i nogle dage. Hvis du er helt vild med jordbærtærter som jeg, så kan jeg også anbefale dig at tjekke denne opskrift ud på sundere jordbærtærte. 

Raw mini jordbærtærter

Ret: Bagværk
Køkken: Vegansk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

bund:

  • 50 g mandler
  • 1 tsk kokosolie
  • 2 tsk kakaopulver
  • 10 dadler de bløde fra papæske

Fyld:

  • 150 g cashewnødder skal i blød i min. 4 timer
  • ½ tsk vanillepulver
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk sødende honning, sirup eller andet sødende
  • lidt salt
  • 1 tsk kokosolie
  • evt. 2 spsk vand
  • friske jordbær

Sådan gør du

  • Start med at sætte cashewnødder i vand. De skal gerne stå i blød i 4 timer (eller gerne natten over i køleskab).
  • Derefter skal bunden laves. Hak mandler fint (men ikke til mel). Jeg brugte som altid min minihakker.
  • Blend dadler godt sammen med kokosolie og kakaopulver.
  • Bland dadelmassen med mandlerne. Del dejen i 4 og kom det i muffins forme (gerne af metal), hvor du former det som små skåle.
  • Sæt bundene på køl.
  • Nu skal fyldet laves:
  • Hæld vandet fra cashewnødderne.
  • Blend cashewnødder, vanillepulver, citronsaft, honning, salt, kokosolie, evt. vand. Blend til det har en fin ensartet konsistens. Smag til med citron og honning.
  • Kom cashewfyldet i de små forme. Sæt kagerne i fryseren i 30 min, til fyldet er blevet lidt fast.
  • Tages ud og toppes med friske jordbær.
  • Velbekomme!

jordbærtærterjordbærtærterjordbærtærter



4 Kommentarer

Kamilla Haaland 3. maj 2016 - 20:09

Ser nydelige ut!

Reply
Stinna 3. maj 2016 - 20:32

Mange tak :-)

Reply
Michelle-Marie 5. maj 2016 - 08:38

NØJ de ser lækre ud. MMH.

Mvh. Michelle-Marie

Reply
Stinna 5. maj 2016 - 10:40

Tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy