Raw cashew cheesecake

af Stinna

DSC02838

For en uge siden fik jeg den vildeste lyst til kage – og gerne en rå kage. Jeg har smagt raw cheesecake før og jeg er helt vild med denne type kage. Derfor skulle jeg selvfølgelig afprøve en raw cashew cheesecake.

Når jeg først får en kage-idé, så kan jeg slet ikke få den ud af hovedet. Jeg havde længe savlet over denne kage, så endelig fik jeg den lavet. Det er lidt på samme måde jeg har det i disse dage, jeg kan slet ikke få fastelavnsboller ud af hovedet! Jeg overgiver mig snart og forsøger at lave nogle sundere fastelavnsboller. Så skidt pyt med, at det ikke er fastelavn mere.

Nå, tilbage til min raw cheesecake. Kagen er rå, vegansk og består primært af nødder. Den er derfor også en smule dyr af lave, men den er det hele værd. Jeg serverede kagen for de søde piger fra Gymbag :-)

Opskriften herunder er som jeg lavede kagen, altså med mine små rettelser. Til kagen på billedet har jeg lavet dobbeltportion, da min springform var alt for stor. God undskyldning for at lave dobbelt kage:-)

Raw cashew cheesecake (springform på 16cm)

Ret: Dessert, Kage
Antal: 1 kage
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Bunden

  • 1 dl mandler
  • 1 dl dadler uden sten
  • 1 tsk kokosolie
  • 1/2 dl kokosmel

Cheesy cashew creme:

  • 5 dl cashewnøder - udblødt i et par timer gerne natten over.
  • 1/2 dl vand
  • saften af 1/2 citron
  • 1/2 dl honning brug agavesirup for 100% vegansk
  • 1 dl kokosolie
  • 2 tsk kakaosmør. Hvis du ikke har kakaosmør så prøv med ekstra kokosolie.
  • 1 tsk vaniljepulver
  • en lille smule salt

Hindbær-topping

  • 2 tsk loppefrøskaller
  • 3 spsk honning
  • 3 dl frosne hindbær

Sådan gør du

bunden

  • Hak mandlerne groft.
  • Blend herefter dadlerne med kokosolien.
  • Rør dadelmasse, mandler og kokosmel sammen til en dej. Kom dejen i en springform (evt. beklædt med bagepapir).
  • Sæt springformen på køl, mens resten laves.

Cheesy cashew creme:

  • Blend cashewnødder med vand.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Blend til massen er næsten helt ensartet, den skal ikke være for grynet.
  • Hæld cremen over nøddebunden og stil på frys.

hindbær-topping

  • Når hindbærrene er optøede, så blendes de med de andre ingredienser.
  • Hæld det over kagen (når den er stivnet).
  • Når kagen er helt stivnet og toppingen er kommet på, så fjernes siderne af springformen. Sæt kagen i køleskabet til den er tøet op.
  • Velbekomme!

DSC02847DSC02860

30 Kommentarer

30 Kommentarer

Anna 3. marts 2014 - 18:30

Ej, hvor er det her fristende at læse på en mandag når jeg lige har spist en kage i weekenden og må vente helt til næste weekend med at få kage igen! Jeg ELSKER cheesecake og elsker især at finde sundere versioner af den.

Denne opskrift er hermed gemt, nøj hvor ser den go ud :D

Anna –

Reply
Stinna 3. marts 2014 - 21:19

Skriv gerne når du får den prøvet! Måske man skal indføre ‘mandags-kage’ – det ville redde mine lange mandage! :-)

Reply
Nadia Nielsen 12. april 2015 - 18:50

Arghhh… men altså :) jeg har lavet denne skønne skønne kage i går med min veninde, og hold da helt op!!!! den er bare fantastisk!!!

Reply
Stinna 12. april 2015 - 19:29

Skønt at I kunne bruge min opskrift :-) Jeg må snart lave den igen selv!

Reply
Mirjam Ve 3. marts 2014 - 20:41

It looks so delicious but unluckily I dont understand Danish! Is there a Chance to get the recipe in English or German?

Reply
Stinna 3. marts 2014 - 21:18

Hello :-)
If you send me an email, I will translate it for you : stinna @ stinna.dk

Reply
Marian 3. marts 2014 - 20:41

Nøj hvor ser den skøn ud. Jeg er stor fan af cheese cake, måske jeg skal gi den rå en chance. Tak for inspirationen.

Reply
Stinna 3. marts 2014 - 21:16

Jeg synes helt sikkert at du skal give den en chance. Den smager selvfølgelig ikke som almindelig cheesecake, men den er så lækker. Den er ihvertfald en af mine yndlingskager :-)

Reply
Helle 3. marts 2014 - 21:19

Den ser virkelig lækker ud…. Den skal helt klart prøves næste gang jeg skal holde Madklub for tøserne….

Reply
Stinna 3. marts 2014 - 21:25

Sikke en god idé! :-)
Jeg skal ihvertfald også snart lave den igen.

Reply
Anna 4. marts 2014 - 17:25

Den ser virkelig lækker ud! Det kunne jeg godt spise lige nu ;-)
anna-mad.blogspot.dk
Knus Anna

Reply
Stinna 4. marts 2014 - 18:55

Tak skal du have! Jeg kunne også godt spise et stykke ;-)

Reply
Angela 7. april 2014 - 09:23

Har lige nogle spørgsmål ang opskriften.
– Hvor køber man kakaosmør og kan man selv lave det?
– Kan man bruge noget andet end loppefrøskaller eller gør det en stor forskel med konsistensen og smagen?

Reply
Stinna 7. april 2014 - 10:09

Hej. Kakaosmør kan købes i helsekost og på nettet. Det er et lidt dyrt produkt, så evt. kan der anvendes kokosolie istedet ( da der er tale om så små mængder).
Loppefrøskaller suger væske, så de gør cremen stiv. De har dog ingen smag. Så et andet produkt, som vil stivne vil kunne gøre det. Loppefrøskaller (også det der hedder HUSK) kan købes i de større supermarkeder, helsekost, matas og på nettet.

Reply
Angela 8. april 2014 - 07:00

Tak for svar :)
Lige et sidste spørgsmål, er der forskel på hvilken husk man køber? :)

Reply
Stinna 8. april 2014 - 08:59

Jeg bruger altid loppefrøskaller fra urtekram. Men hvis det er HUSK, så mener jeg det er de almindelige du skal bruge (ikke dem der hedder noget med fiber). :-)

Reply
Tone 1. juli 2014 - 08:30

Ser virkelig lækker ud :) Den vil jeg prøve på fredag :)
Cashewnødderne, er det uden salt ?

Reply
Stinna 4. juli 2014 - 12:03

Ja du skal bruge cashewnødder uden salt :-) Håber du får den prøvet.

Reply
Malene 23. december 2014 - 13:27

Er det virkelig en springform på 16 cm? Har aldrig set en der har så lille en diameter? Hjæælp og tak for dejlig opskrift. Vi skal have den i morgen

Reply
Stinna 23. december 2014 - 16:08

Hej Malene! :-)
Jeg tror det er nemmest at vurdere, når du har det i hænderne. Jeg lavede dobbeltportion, så brugte en meget stor springform. Jeg kan se, at Caroline Fibæk bruger en på 16cm.
God jul!

Reply
Viktoria 21. april 2015 - 12:11

16cm-springforme kan fås i Imerco. Jeg spurgte bare efter den, og de fandt den med det samme til mig. Den er rar at have, hvis man ikke bliver så mange til kage. :)
Mærket er cook & baker mener jeg (:

Reply
Viktoria 20. april 2015 - 07:59

Den ser virkelig lækker ud og jeg ELSKER cheesecake, men kan aldrig spise det mere på grund af mine allergier – du har virkelig reddet min dag. Jeg har lige bestået min første eksamen for i år og vil fejre det med en kage – det bliver denne! Jeg vil skrive senere, hvordan den bliver :)
Men jeg har lige et spørgsmål.. Kokosolien – skal den være den med eller uden smag af kokos?

Reply
VeganForce 19. december 2015 - 23:50

Uden smag :)

Reply
Stinna 2. januar 2016 - 21:46

Hej Viktoria, din kommentar var desværre smuttet. Jeg håber at din kage blev god :-)

Reply
Raw mini jordbærtærter - Stinna 30. april 2016 - 08:03

[…] stoppede dernede, har jeg afprøvet lidt forskellige opskrifter herhjemme. Fx min raw brownie og min raw cheesecake. Det nemme ved disse kager er, at de blot skal på køl efter de er lavet – og så kan de […]

Reply
Raw brownies med valnødder og chokoladetopping 19. september 2016 - 16:18

[…] Raw cheesecake  […]

Reply
Mia 19. maj 2017 - 20:13

Hej:-)
Det ser lækkert ud, og jeg kunne godt tænke mig at lave kagen her i weekenden, men tror du jeg kan lave den dagen før og så ha’ den stående på køl?

Reply
Stinna 20. maj 2017 - 09:52

Det kan du sagtens! :-)

Reply
Chsrlotte 15. januar 2018 - 15:21

Hvor meget vand skal cashewnødderne blendes i? Kan det passe med kun 1/2 dl? De skal vel være i blød i mere, ik?

Reply
Stinna 15. januar 2018 - 17:33

De skal bare i blød i rigeligt vand – men kun blendes i 1/2 dl vand :-) Så alt det de er i blød i, det skal bare hældes ud. Det er blot til at gøre dem bløde og nemmere at blende.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy