Raw brownie med valnødder, dadler og chokolade. Virkelig skøn (og nem) brownie – som slet ikke skal bages. Så blev det endelig fredag og jeg har fået påskeferie. I dag tager min kæreste og jeg afsted til Barcelona, hvor vi skal bruge det meste af påskeferien. Tusind tak for alle de fine rejsetips – jeg har skrevet dem alle ned og håber at vi når en masse af dem.
Raw brownie
På instagram postede jeg forleden et billede af denne lækre kage – raw brownie! Da lovede jeg, at jeg ville poste opskriften her i weekenden. Så her kommer den! Kagen er en raw brownie, lavet med gode ingredienser og er meget fyldig i smagen. Den bliver kun bedre af en nat i køleskabet, hvis du da kan lade den stå så længe. Jeg er vild med smagen og jeg er især vild med, at den består af simple ingredienser og er så let at lave – det er win win!
Raw brownie
Ingredienser
- 200 g dadler bløde uden sten
- 100 g valnødder
- 2 spsk. kokosolie
- 2 spsk. vand
- lidt salt
- 5 spsk. kakaopulver
- 40 g chokolade til topping
Sådan gør du
- Blend dadler og vand sammen til en ens masse.
- Blend nu valnødderne - fint, men ikke fint som mel. Jeg kan godt lide, at der stadig er nogle stykker i (som på billedet).
- Bland dadelmassen med kokosolie, lidt salt og kakaopulver.
- Tilsæt valnødderne og bland det godt sammen.
- Kommes i en form beklædt med bagepapir. Min form var ca. 10 x 15 cm, alt efter hvor høje du ønsker stykkerne. Jeg fik 12 små konfekt stykker ud af opskriften.
- Sæt kagen på køl i 30 minutter. Imens smeltes chokoladen over vandbad.
- Overtræk kagen med chokolade og lad chokoladen størkne.
- Kan opbevares på køl og smager bedst kold - allerbedst efter én nat på køl.
- Velbekomme!
Noter
Hvis du er vild med raw kager, så kan jeg anbefale disse:
Raw jule brownie
20 Kommentarer
Nøj, hvor ser de vilde ud Stinna! Du har virkelig styr på det med lækkerierne :D
Hvor er du sød, tusind tak! :-)
Kan man bruge mandler i stedet for valnødder?
Det tror jeg sagtens :-) Dog får den lidt en anden smag jo.
Hvis de smager lige så godt som de ser ud… OOOH MY :-)
Tak søde Christine – det gør de!
God tur søde Stinna :-)
Tusind tak :)
Hvor længe tror du kagen kan holde sig? :-)
En uges tid på køl tror jeg :-)
Nøj, de ser SÅ gode ud! De er hermed tilføjet til listen over ting der skal prøves af :-)
Skal kokosolien smeltes?
Jeg opbevarer min olie ved stuetemperatur og den blev ikke smeltet :-)
Hej, kan man bruge noget andet end kokosolie?
Jeg har ikke prøvet, men måske en smagsneutral olie?
Skærer du kagen i stykker, inden eller efter du har puttet den flydende chokolade på?
Jeg skærer kagen ud efter jeg har kommet chokolade på :-)
Det var en lækker kage! Jeg takker.
– Kan den fryses?
Ja det kan den godt, men jeg ved dog ikke hvordan chokoladen på toppen reagerer ved frys :-) Skønt at du kunne bruge opskriften!
Hej Stinna
Tak for opskriften!
Jeg har netop lavet brownie-massen med almindelig solsikkeolie i stedet for kokosolie og tilføjet 5 stk. Digestive kiks (melet) for at få lidt mere volumen og crunchy tekstur. Det kan sagtens tåle dobbelt så mange kiks, skal prøves næste gang.
Jeg køber nok aldrig mere Nutella efter at have smagt daddel/kakao massen, den smager himmelsk godt!
Fortsæt det gode arbejde og held og lykke med bloggen fremover :)
Mvh
Mignon
Tusind tak for din søde kommentar – sikke en skøn kage det lyder til, at du har fået lavet. Jeg må prøve med digestive næste gang :-)
Tak fordi du læser med!