Rabarberkage med marcipan og vanilje er den skønneste forårskage, som samtidig er utrolig nem at lave. Denne kage med rabarber er ganske simpel og smager samtidigt fantastisk. Kagen er perfekt til eftermiddagskaggen eller som dessert. Spis den som den er, eller server den med creme fraiche eller vaniljeis til.
Opskrift på rabarberkage
Denne kage er svampet, lidt tung, let syrlig og sød på samme tid. Den er på ingen måde tør – for der findes næsten ikke noget værre, end tørre kager. I opskriften er der rigelige mængder smør og marcipan, som smager skønt sammen med de syrlige rabarber.
Rabarberkage med marcipan
Ingredienser
Dej
- 225 g rørsukker
- 2 spsk. vaniljesukker
- 225 g marcipan
- 200 g smør blødt
- 3 stk. æg
- 100 g hvedemel
Rabarber
- 200 g rabarber
- 2 spsk. rørsukker
- 2 spsk. perlesukker
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
- Kom sukker, vaniljesukker og marcipan (i mindre stykker) i en skål. Pisk det sammen med en håndmixer.
- Tilsæt smør og pisk det godt sammen.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, mens du fortsat pisker i dejen.
- Tilsæt hvedemel og pisk det kort sammen.
- Fordel dejen i en tærteform beklædt med bagepapir.
- Skær rabarber i tynde skiver og drys dem med rørsukker.
- Fordel rabarberskiverne på kagen og tryk dem forsigtigt ned.
- Drys kagen med perlesukker og bag den midt i ovnen i cirka 40 minutter. Hold øje med kagen – der er stor forskel på ovne. Kagen skal være svampet og må ikke blive tør.
- Serveres lun med creme fraiche eller vaniljeis til. Velbekomme!
Opskrifter med rabarber
Rabarber er perfekte i det søde køkken. Så hvis du har haven fyldt med rabarber, så kan jeg anbefale dig at bage min venindes rabarbercrumble eller lave en skøn portion Rabarbersaft.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
8 Kommentarer
Hej Stinna,
Tak for mange gode opskrifter:)
Hvad er målene på det tærtefad du har brugt i opskriften?
Vh Kirsten
Hej, dejligt at de kan bruges :-)
Mener det er 24 cm, jeg får det lige målt.
Det startede så fint men jeg tror at mangel på bagepulver gjorde det umuligt for kagen at samle sig da den var færdig. Virkelig ærgerligt.
Øv! Det har jeg aldrig oplevet. Det er en mazarinkage, så der kommer jeg aldrig bagepulver i. Smuldrede den eller hvordan?
Lækker kage! Bagte den med min 3årige dreng og vi ELSKER DEN. Tak for kageopskrift
Hvor dejligt! Tak for tilbagemelding :-)
Kan man lave den med optøet rabarber også?
Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)