Rabarbersaft er noget af det allermest sommerlige. Rabarbersaften er lavet af fine røde rabarber, sukker og vand. Dertil kan du sagtens tilføje lidt vanilje. Saften drikkes allerhelst iskold i et glas med isterninger.
Hjemmelavet rabarbersaft
Opskriften på denne rabarbersaft er virkelig nem. Rabarber, sukker og vand skal blot koges sammen og derefter sies. Saften opbevares i flasker på køl, eller fryses ned. Saften fortyndes cirka 1:1, eller drikkes som den er – men kan også blandes med danskvand eller lidt alkohol.
Rabarbersaft
Ingredienser
- 600 g rabarber
- 1 L vand
- 170 g sukker (eller mere, alt efter hvor sødt du ønsker det)
Sådan gør du
- Skær rabarber i mindre skiver. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde.
- Lad saften koge i 10-20 minutter. Smag til med sukker.
- Si saften og hæld den på flaske. Hvis du ønsker en helt klar saft, kan du si det i et klæde.
- Opbevar saften på køl.
Noter
Frysning af rabarbersaft
Selvom rabarber saften sagtens kan holde sig nogle dage på køl, så fryser jeg den ofte ned. Så holder smagen af rabarber lidt længere. Hæld den afkølede rabarbersaft i en pose og kom det i fryseren.
Opskrifter med rabarber
Efter du har siet saftens, kan du bruge resten af ‘kompotten’ som topping til yoghurt eller skyr. Hvis du har mange rabarber i haven, så vil jeg også anbefale dig at lave rabarbercrumble, hjemmelavet rabarberkompot eller den skønneste rabarbertærte. Du kan også prøve min sukkerfri rabarbersaft.
Farve på rabarber
Farven af din rabarbersaft afhænger af, hvilken type rabarber du bruger. Hvis du bruger de helt tynde og røde vin-rabarber stængler, så får du en virkelig fin og rød saft. Hvis du derimod bruger de store og lidt mere grønne rabarber, kan farven blive mindre rød. Det gør dog intet for smagen. Jeg kan godt lide at blande de forskellige slags rabarber – så får jeg en fin lys rabarbersaft.
Følger du med på Instagram? Ellers er du velkommen.