Rabarbersaft

af Stinna

Rabarbersaft er noget af det allermest sommerlige. Rabarbersaften er lavet af fine røde rabarber, sukker og vand. Dertil kan du sagtens tilføje lidt vanilje. Saften drikkes allerhelst iskold i et glas med isterninger.

Hjemmelavet rabarbersaft

Opskriften på denne rabarbersaft er virkelig nem. Rabarber, sukker og vand skal blot koges sammen og derefter sies. Saften opbevares i flasker på køl, eller fryses ned. Saften fortyndes cirka 1:1, eller drikkes som den er – men kan også blandes med danskvand eller lidt alkohol.

Rabarbersaft

Skøn og nem opskrift på rabarbersaft, som smager fantastisk iskold.
Forb. tid10 min
Tilb. tid10 min
Ret: Drikke
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1.5 L
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 L vand
  • 150 g sukker (eller mere, alt efter hvor sødt du ønsker det)

Sådan gør du

  • Skær rabarber i mindre skiver. Kom rabarber, vand og sukker i en gryde.
  • Lad saften koge i 10-20 minutter. Smag til med sukker.
  • Si saften og hæld den på flaske. Hvis du ønsker en helt klar saft, kan du si det i et klæde.
  • Opbevar saften på køl.

Noter

Tip: Hvis du ikke får drukket saften inden for et par dage, så kan den sagtens fryses. Kom saft i en pose og frys med det samme. 

Frysning af rabarbersaft

Selvom rabarber saften sagtens kan holde sig nogle dage på køl, så fryser jeg den ofte ned. Så holder smagen af rabarber lidt længere. Hæld den afkølede rabarbersaft i en pose og kom det i fryseren.

Opskrifter med rabarber

Efter du har siet saftens, kan du bruge resten af ‘kompotten’ som topping til yoghurt eller skyr. Hvis du har mange rabarber i haven, så vil jeg også anbefale dig at lave rabarbercrumble, hjemmelavet rabarberkompot eller den skønneste rabarbertærte. Du kan også prøve min sukkerfri rabarbersaft.

Farve på rabarber

Farven af din rabarbersaft afhænger af, hvilken type rabarber du bruger. Hvis du bruger de helt tynde og røde vin-rabarber stængler, så får du en virkelig fin og rød saft. Hvis du derimod bruger de store og lidt mere grønne rabarber, kan farven blive mindre rød. Det gør dog intet for smagen. Jeg kan godt lide at blande de forskellige slags rabarber – så får jeg en fin lys rabarbersaft.

Rabarbersaft

Følger du med på Instagram? Ellers er du velkommen.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy