Pæretærte med marcipan

af Stinna

Pæretærte med marcipan og mørdej. Denne tærte er nem at lave og smager helt fantastisk. Pæretærten smager skønt af vanilje, pære og marcipan. Serveres med is eller creme fraiche til – og du har den skønneste dessert.

Pæretærte

Pæretærte med marcipan

Denne pæretærte er med sprød mørdej. Mørdejen er ikke svær at lave selv, men du kan også sagtens vælge at købe en færdig variant til denne pæretærte. Den cremede marcipancreme har jeg valgt at holde helt simpel, men jeg tror også, at jeg kanel, kardemomme eller citronskal vil smage godt deri.

Pæretærte med marcipan

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Hviletid30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Mørdej

  • 100 g koldt smør
  • 80 g flormelis
  • 200 g hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 1 drys salt

Mazarinmasse

  • 100 g smør, koldt
  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g marcipan, groftrevet
  • 50 g hvedemel
  • 1 stk. æg

Fyld og topping

  • 4-5 stk. pærer
  • 4-5 spsk. sukker
  • mandelsplitter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen. Kom hvedemel, smør, salt og flormelis i en skål. Smuldr smørret i. Tilsæt æg og saml dejen. Den må endelig ikke æltes for meget. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet. Kom en smule hvedemel på bordet. Rul dejen ud til en cirkel, som passer til et tærtefad på cirka 22cm (måske du får en lille rest). Prik dejen med en gaffel og forlag tærtedejen i 10 minutter midt i ovnen.

Mazarinmasse og pærer

  • Mens tærtedejen fortages i ovnen, er det tid til at lave den cremede marcipancreme. Rør smør (i tern), sukker, vaniljesukker, groftrevet marcipan og hvedemel i en skål. Bland det rundt. Tilsæt æg og rør, til det har en ensartet masse. Sæt det til side.
  • Skræl pærerne og skær dem i både. Jeg skar dem på den korte led, så bådene ikke blev for store.

Bagning

  • Efter forbagningen skrues ovnen til 175 grader varmluft.
  • Kom mazarinmassen i tærtebunden og fordel med en ske. Fordel pærer deri og tryk dem lidt ned i fyldet.
  • Drys med sukker og mandelsplitter.
  • Bages i cirka 30 minutter. Hold øje med den, der er forskel på ovne. Fyldet skal stivne, men bliver først helt fast når den køles af. Kom evt. stanniol over halvvejs.
  • Lad tærten køle helt af – gerne i køleskabet inden den spises. Serveres med is eller creme fraiche til.

Kager med frugt

Jeg elsker kage med frugt i. Hvis du også er vild med bagte kager med frugt, så vil jeg også anbefale dig denne æbletærte eller rabarbercrumble.

Pæretærte
Pæretærte

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy