Æbletærte

af Stinna

Æbletærte med mørdejsbund, marcipanfyld og kanel. Denne æbletærte er den perfekte efterårskage og indeholder lige de ingredienser, jeg elsker allermest.

Æbletærte

Opskrift på æbletærte

Denne æbletærte er med en sprød mørdej, sød marcipan-remonce, skønne danske æbler, mandler og kanel. Tærten er helt perfekt til efteråret og en skøn måde, at få brugt efterårets æbler på. Den er ganske nem at lave – så lad jer endelig ikke skræmme af, at tærten er med hjemmelavet mørdej.

Æbletærte

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid45 minutter
Hviletid på køl30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 4 stemmer

Redskaber

  • Tærteform eller springform 26-28 cm.

Ingredienser

Mørdej

  • 300 g hvedemel
  • 150 g koldt smør
  • 110 g flormelis
  • 1 stk. æg

Marcipan-remonce med kanel

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 2 stk. kanel
  • 1 stk. æg

Fyld og topping

  • 4-5 stk. æbler (cirka 300 g)
  • 50 g mandler (ikke smuttede), grofthakkede
  • 2 spsk. perlesukker
  • 1 tsk. kanel

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen, så den kan nå at køle af.
  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem hurtigt sammen. En mørdej skal ikke æltes længe, men blot lige samles. Tryk mørdejen flad mellem to stykker bagepapir og kom den på køl i 30 minutter.

Marcipan-remonce med kanel

  • Mens mørdejen køler af, er det tid til at lave remoncen.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en håndmixer. Sæt til side.

Bagning

  • Når mørdejen er kølet af, skal den rulles ud så den passer til et tærtefad.
  • Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir og kom det i en tærteform. Lad tærten gå op ad kanterne, så der er lidt højde på. Skær overskydende mørdej fra – dette kan fryses eller bruges til småkager. Hvis du ikke har en tærteform, så kan du også bruge en springform. Hvis du bruger en springform, så kom evt. tørrede bønner ned i eller et lille ovnfast fad ned, så siderne ikke glider ned.
  • Forbag tærtebunden i 10 minutter. Lad den derefter køle helt af. Skru ovnen ned på 175 grader alm. ovn.
  • Skær æbler i både – de skal ikke være for tykke.
  • Fordel remoncen på mørdejen. Placer æblerne på remoncen og tryk dem en smule ned. Drys æblerne med grofthakkede mandler, perlesukker og kanel.
  • Bag tærten i 30 minutter. Skru temperaturen op på 200 grader og bag tærten i 5 minutter.
  • Lad tærten køle helt af, inden den serveres.

Noter

Kagen smager allerbedst dagen efter. Bag gerne tærten dagen i forvejen og opbevar den i køleskab inden servering. 

Opskrifter med æbler

Hvis du også er vild med æbler, så vil jeg også lige anbefale disse opskrifter til dig:

Kan æbletærte laves dagen før?

Æbletærten med marcipan smager faktisk endnu bedre dagen efter, at den er bagt. Den er stadig sprød og lækker dagen efter. Sørg blot for at opbevare den i køleskabet i en lukket beholder.

Hvilke æbler skal bruges til tærten?

Jeg kan allerbedst lide at bage med lidt syrlige madæbler. Men de fleste slags æbler kan bruges – i denne opskrift har jeg brugt ananasæbler fra min have. Syrlige æbler giver bare et perfekt modspil til den søde marcipanremonce.

Æbletærte
Æbletærte

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

14 Kommentarer

Ida 23. september 2021 - 20:43

Den bedste æblekage! Jeg serveret den for et par venner. Der blev sagt ‘mmm’ efter hver eneste bid! Vi er kæmpe fan!

Reply
Stinna 23. september 2021 - 21:55

Ej hvor dejligt at høre, mange tak! :-)

Reply
Grethe Kiel 28. oktober 2021 - 10:16

5 stars
Æbletærte med marcipanblev serveret for gæster fra Florida, her spises der virkelig meget Æbletærte, men de havde aldrig smagt så dejlig en udgave som denne. Tak : )

Reply
Stinna 28. oktober 2021 - 16:12

Sikke en skøn besked. Hvor er det dejligt, at I kunne lide æbletærten :)

Reply
Mette 15. oktober 2022 - 16:48

I din opskrift til remonce, står der 2 stk kanel. Er det 2 spsk eller 2 tsk kanel?

Reply
Stinna 15. oktober 2022 - 16:52

Hej, det er 2 tsk :-)

Reply
Bente 1. september 2023 - 07:49

5 stars
Mums hvor er den lækker.

Reply
Stinna 4. september 2023 - 09:24

Tusind tusind tak for det :-)

Reply
Lene 23. oktober 2023 - 08:07

Hej .
Kan tærten fryses og bare tøes op og serveres ?

Reply
Stinna 25. oktober 2023 - 07:23

Hej, det har jeg desværre ingen erfaring med :-)

Reply
Camilla 16. november 2023 - 13:29

Hej. Kan jeg lave den dagen før og så lige kune den kort i ovnen inden servering hvis man bedst kan lide den lun?

Reply
Stinna 17. november 2023 - 12:49

Hej :-) jeg har kun prøvet at servere den nylavet. Men mon ikke?

Reply
Hanne stræde Rindom 6. marts 2024 - 13:19

Forvirrende med 3 x bagning og ved hvilke temperaturer

Reply
Stinna 6. marts 2024 - 13:27

Hej, øv det er jeg da ked af, at du synes. Jeg håber at tærten blev god alligevel.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.