Påskemuffins

af Stinna


Påskemuffins med gulerod, marcipan og den skønneste gule flødeostcreme på toppen. Disse påske cupcakes er både nemme at lave og smager virkelig skønt. De pyntes med små fine påskeæg. Perfekte til påskefrokosten eller blot gæster til påske.

Påskemuffins

Opskrift på påskemuffins

Denne skrift på påskecupcakes er lavet med udgangspunkt i klassiske gulerodsmuffins, men hvor jeg har lavet dem lidt ekstra lækre. Jeg har nemlig tilføjet revet marcipan til dejen, sammen med lidt revet appelsinskal. Det giver en skøn konsistens og smag, som passer skønt med ostecremen. I ostefrostingen har jeg tilsat revet citronskal og citronsaft, for at gøre det lidt ekstra påske-agtigt. Dertil har jeg farvet frostingen lysegul, men det kan sagtens undværes. 

De små påskeæg er købt i Rema1000, men til påske kan du finde mange forskellige. Jeg kan bedst lide, at de er lavet af ren chokolade med en tynd sukkerskal. Men du kan også bruge dem med marcipan i. 

Opskriften herunder rækker til cirka 20 muffins, alt efter hvilken muffinform du bruger.

Påskemuffins

Ret: Bagværk
Køkken: Påske, Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Dej

  • 4 stk. æg
  • 150 g brun farin
  • 50 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g smør, smeltet og afkølet
  • 180 g hvedemel
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 drys salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. revet appelsinskal
  • 100 g marcipan, groftrevet
  • 200 g revet gulerod, skrællet og fintrevet

Frosting

  • 200 gram flødeost
  • 125 g blødt smør (stuetemperatur)
  • 125-150 gram flormelis
  • 1 stk. citron (skal af hele citronen og 1 tsk. citronsaft)
  • Gul farve

Sådan gør du

Dej

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Smelt smør i en gryde og lad det afkøle.
  • Kom æg, vaniljesukker, brun farin og sukker i en skål. Pisk det godt sammen med en elektrisk håndmixer. Det skal piskes lyst og luftigt – det tager cirka 3-5 minutter.
  • Kom hvedemel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver i en skål. Rør det rundt.
  • Skræl gulerødder og riv det fint. Riv marcipan groft. Tilsæt til skålen med mel.
  • Tilføj nu æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
  • Tilføj til sidst det smeltede smør og vend det forsigtigt sammen.
  • Fordel dejen i muffinsforme. Jeg brugte nogle af papir, som jeg satte i silikoneforme. Så holder de formen bedst. Fyld dem 2/3 op.
  • Bages nu i 15-20 minutter. Mine fik 17 minutter.
  • De skal føles lidt faste og være gyldne – så er de færdige.
  • Lad dem køle helt af.

Frosting

  • Mens de køler af, er det tid til at lave frosting.
  • Kom alle ingredienserne (pånær farve) i en skål og pisk det sammen, til der ikke er flere klumper smør.
  • Kom derefter farven i og pisk igen. Hvis din frosting bliver for tynd, kan du tilsætte en smule mere flormelis.
  • Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl. Fordeles på kagerne når de er helt afkølede.
  • Pynt med små påskeæg.

Noter

De pyntede muffins opbevares på køl.

Opskrift på påskekage

Skal du holde kagebord til påske? Så er disse lækre påskekager måske også noget for dig? Påske pandekagekage med citron eller hvad med Påskekage med citron og marcipan?

Påskemuffins

Følg også meget gerne med på min instagramprofil lige her.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.